Nem véletlen a visszatérés, hiszen az olasz gyártó történetében a Fiat 124 Spider-en kívül is számos olyan sikeres modellel találkozhatunk, amelyek nyitható tetővel öregbítették az olasz formatervezés hírét.

A Fiat 124 Spider bevezetésével a gyártó ismét szorítóba lépett a cabrio autók piacán.

A Fiat 124 Spider bevezetésével a gyártó ismét szorítóba lépett a cabrio autók piacán.

Az autó az 1966-ban bemutatott, klasszikus Fiat 124 Spider típustól kölcsönözte nevét, hogy méltó módon tiszteleghessen az ötven évvel ezelőtti, legendás előd előtt. Oldalnézetből tökéletes sportautós arányokat mutat, amelyek a hosszában beépített orrmotor és a hátsó-kerékhajtás klasszikus elrendezésére utalnak.

Ugyanezt az érzést közvetíti a hátra tolt utastér is. Az új Fiat 124 cabrio lelke a 140 lóerős 1,4 literes Turbo MultiAir benzinmotor, amihez egy hatfokozatú, kézi kapcsolású sebességváltó kapcsolódik. A hátsókerék-hajtás maximálisan engedi érvényesülni az autó sportos személyiségét, és mindezt igazán kedvező üzembentartási költségek mellett.

A modell kétféle felszereltségi szinten, a Spider és Lusso kivitelben kapható. A már alapkivitelben is gazdagon felszerelt Spider mellett a Lusso modell további igényes részletekkel gazdagodik. A márkakerekedésekben már elérhető Fiat 124 Spider ár 7 490 000 Forintról indul.