A 2016-ban bemutatott újkori Fiat 124 Spider alapesetben is egy jól eltalált modell, de az S-Design kiadásban megjelenő limitált széria még erőteljesebben kihangsúlyozza a kétüléses roadster sportos vonalvezetését.

Az Fiat 124 cabrio új kollekciója stílusos, polírozott acélfelületű bukókeretet valamint A-oszlop  és külső tükörház borítást kapott, az ezekből eredő finom megjelenést pedig tökéletesen egészítik ki az 17 colos egyedi keréktárcsák, illetve az oldalsó piros díszcsík. A Fiat 124 cabrio sziluettje az autó alacsony tömegközéppontjának, a látványosan hátrébb helyezett üléspozíciójának és ezeknek az apró trükköknek köszönhetően már-már a komolyabb sportautókra jellemző arányokat mutat.

A kis Fiat 124 cabrio nem csak a szemnek jól eső látvány, de a kényelem mellett technikailag is sokat nyújt.

A kis Fiat 124 cabrio nem csak a szemnek jól eső látvány, de a kényelem mellett technikailag is sokat nyújt.

A S-Design kiadás alapfelszerelésként ad nekünk négy légzsákot, automata klímát, MP3-kompatibilis audiorendszert rádióval, USB csatlakozót, négy hangszórót, bőrkárpitozást, bőrözött kormánykereket, tempomatot, valamint kulcs nélküli nyitást és indítást. Szintén szériatartozék az aktív gyalogosvédelmi rendszer, a krómozott dupla kipufogóvég és a ködfényszórók is.

A limitált Fiat 124 cabrio 1.4-es, négyhengeres 140 lovas MultiAir turbómotorral kerül forgalomba, melyhez hatfokozatú kézi- és automataváltó társítható. Az autó elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros felfüggesztést kapott, melyeket a mérnökök kifejezetten úgy hangoltak, hogy fékezés és kanyarodás közben egyaránt fokozott úttartást és stabilitást biztosítsanak.