A vadonatúj Lexus RC F GT3 sikeresen megszerezte a sportágat irányító szervezet, a FIA homologizációját, így rajthoz állhat az amerikai és japán bajnokságokon, sőt az évadban több európai futamon is indul majd. Tavaly a Lexus volt az első ázsiai autógyártó, amely győzelmet aratott a VLN Hosszútávú sorozatban, ugyanis a Lexus RC F GT3 prototípus első helyezést ért el az október 8-i Nürburgring Nordschleife futamon.

Yukihiko Yaguchi főmérnöknek minden oka megvan a büszkeségre, hiszen ő alkotta meg az Lexus RC F GT3-ast.

Yukihiko Yaguchi főmérnöknek minden oka megvan a büszkeségre, hiszen ő alkotta meg az Lexus RC F GT3-ast.

A Lexus RC F GT3 műszaki adatok önmagukért beszélnek. A mindösszesen 1.300 kg-os menetkész tömeggel bíró autóban egy 5.4 literes V8-as aggregát 500 lóerős teljesítménnyel dolgozik, melyhez egy 6 fokozatú szekvenciális versenyváltó lett kifejlesztve.

Yukihiko Yaguchi főmérnöknek minden oka megvan a büszkeségre, hiszen ő alkotta meg az Lexus RC F GT3-ast, és az új modell által a Lexus is egyike lehet annak a néhány japán márkának, amelyek képesek olyan autót építeni, ami megfelel a GT3 szigorú előírásainak, és így rajthoz állhat a legrangosabb nemzetközi autóversenyeket szervező FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) Grand Touring kategóriájában. A Lexus RC F GT3 a legújabb modell a Lexus F-sorozatában – abban az exkluzív klubban, amiről mindenkinek a teljesítmény, a precíz irányíthatóság és az előremutató technológia jut eszébe.