Az Audi Q8 méretek már önmagukban is komoly dominanciát hordoznak, de vonalvezetése és stílusos dizájnelmei ezt csak tovább fokozzák. Az autó hosszúsága 4986, szélessége 1995, magassága pedig 1705 milliméter.

A trónról letaszított Q7-esnél 66 milliméterrel rövidebb, ám 27 milliméterrel szélesebb, így jóval laposabbnak és sportosabbnak hat, melyet tovább erősít akár 254 milliméteres szabadmagassága, valamint tekintélyes méretű, 795 milliméter átmérőjű kerekei.

A tekintélyt parancsoló Audi Q8 méretek mellé természetesen abszolút prémium minőségű utasteret is kapunk.

A tekintélyt parancsoló Audi Q8 méretek mellé természetesen abszolút prémium minőségű utasteret is kapunk.

Audi Q8 méretek a 605 literes csomagtér által már alapból is bőséges helyet biztosítanak, ám ha ez nem volna elégséges a bőröndök számára, a hátsó ülések lehajtásával egészen 1755 literig növelhetjük a befogadóképességet.

A csillapítás-szabályzással kiegészített futómű az alapkivitel része, de kívánságra adaptív légrugózással kiegészítve is választhatjuk az autót, melynek rendszerében a Drive Select menetdinamikai szabályzó akár további 90 milliméterrel is képes megemelni az autót, amennyiben a terepviszonyok ezt szükségessé teszik.

Az Audi Q8 jelenleg egy 286 lovas, 600 Nm csúcsnyomatékú 3.0 TDI motorral érhető el, melyet egy 12 kW-os villanymotor is segít. Az új mild-hibrid technikának (MHEV) köszönhetően a hajtásrendszer különösen gazdaságos. A 48 voltos fedélzeti elektromos hálózat a lassítások során akár 12 kilowatt teljesítménnyel táplálhat vissza energiát, amit aztán az akkumulátor tárol. Az Audi Q8 ár jelenleg 22.750.350 forintról indul a márkakereskedésekben.