Az ötvenöt éves Maksa Zoltán napjainkban saját bevallása szerint az örökségét rendezi. Persze ezen kívül futnak a műsorai is. A tavalyi nagy sikerű vajdasági turnéjából a mai napig merítkezik, ahol nagy sikert aratott az Apám megmondja! című előadóestje, amit továbbra is játszik.

– Mióta van jogosítványod?
– 1981 óta. Lengyelországba udvaroltam, gyűjtöttem rá, hogy a kiutazásomkor a költségeimet fedezzem, de nem hagyta a lány. Így a pénz megmaradt és abból fizettem be jogosítványra. A vizsgám idején a Hungária körút közepe még domború macskaköves volt. A ligetből jövet a Planetárium előtti lámpánál megálltam a pirosnál, de amikor induláskor levettem a lábam a fékről, elkezdtem hátrafelé gurulni, mögöttem öt autó kapcsolt rükvercbe eszelősen. Ennek ellenére a vizsgám sikeres volt. A végén pedig, amikor a vizsgabiztos közölte, hogy köszöni, rendben vagyunk, álljunk félre, nekihajtottam a járdaszegélynek, de ezt meg betudta a megkönnyebbülésemnek.

– Min tanultál?
– Ladán, de trabantos családból származom. Illetve édesapámnak volt egy Zastawa 750-ese is, hozzá négy motorral. Ha ment valahova, az egyiket beletette. Az első fellépéseimet a Trabanttal teljesítettem. Egyszer télvíz idején Zalaegerszegre hívtak a főiskolára délelőtt tizenegy órára. Reggel hatkor indultam mínusz tíz fokban, amit a Trabant felfűtött mínusz 5-re. Alkohollal kellett locsolgatni a 3D-s szobromat az érkezésem után, úgy összefagytam.

– Mi volt az első saját autód?
– 23 évesen egy kocka lámpás Lada, amit a Neoton azóta már elhunyt zongoristájától vettem. A következő autóm egy Lada Samara lett. Pont százezer kilométert mentem vele, és amikor 00000-ra fordult az óra, eltört a hajtókarcsapágy és szétvágta a motort. 100 000 kilométerre volt hitelesítve. Mindez szilveszter este két fellépés között a Bécsi úton szállingózó hóesésben. Szerencsére a feleségemet egy telefonfülkéből tudtam riasztani.

– Milyen autóid voltak még?
– Két Lada, Wartburg, Suzuki, egy Honda, amin nagyon hamar túl adtam, aztán 1998 óta Seat-tal járok és azt hiszem márkahű lettem. A jelenlegi a nyolcadik, ez egy öt éves automata váltós turbódízel Leon. Mivel szeretném ha sokáig bírná, drágább üzemanyagot kap.

– Mi a fontos számodra egy autóban?
– Hogy hasonlítson rám. Robbanékony vagyok, de kis fogyasztású, energiatakarékos, és kényelmes. No meg ha ránézek, akárcsak egy lányra, induljon el bennem valami. Nem szeretem a hivalkodó, felfújt, hormonzavaros terepjárónak álcázott méregdrága vackokat.

– Ez illik hozzád?
– Amikor Suzukiztam, mindig azt mondták a művházaknál amikor kiszálltam, hogy mi van, a művész úrnak nem telik jobbra? Ez most rendben van.

– Hogyan vezetsz?
– Dinamikusan, ahol lehet odalépek, de csak ha nem zavarok vele senkit. Az indokolatlan tökölődést nem szeretem. Borzasztó, amikor öten százzal vonatoznak a belső sávban. Azt sem értem, hogy miért kell annyi körforgalom teljesen indokolatlan helyeken. És érdekes módon vannak hatóságilag kialakított baleseti gócok.

– Káromkodós vagy?
– Igen, de az öklömet nem rázom.

– Mit csinálsz az autóban?
– Meghallgatom az aznap játszandó műsorom felvételét, hogy memorizáljam. Ezen kívül a saját zenéimet hallgatom. Van két szintetizátor lemezem, és zenei paródiáim. Ezekre csápolok, mert elégedett vagyok velük. Ezen kívül szólhat Deep Purple, Depeche Mode, és hasonlók.

– Mi volt a legnagyobb sebesség, amit kipróbáltál?
– 235 a Hungaroringen egy Seat Leon Cupra-val a célegyenesben, egy versenyző mellett. Az élmény katartikus volt. Titkos álmom egy autóversenyzői vizsga letétele.

– Mi volt a legjobb autó, amiben ültél?
– Szintén ezen a rendezvényen egy Ferrari. Azt sem én vezettem.

– Mi volt a legnagyobb autós élményed?
– Egy Művész Suzuki Kupa. Egy bukócsöves rally autót vezethettem. Azon harmadik lettem. Kefír előzött csak meg és Kőbán Rita. Sajnos csak három mért kört engedélyeztek.

– Mi volt a leghosszabb egyfolytában levezett utad?
– Budapest-Frankfurt. Egy kicsit fájt a derekam a végén. Volt váltótársam, de magam vezettem végig.

– Ha sok pénzed lenne, mit vennél?
– Használatra egy Seat Leon Cupra-t, versenyezni egy Leon Racert. A családnak pedig egy Seat Alhambra-t, hogy mindnyájan és minden beférjen. Persze még több lóvé esetén jöhetne egy Aston Martin is

– Különleges élmény?
– Egy horvátországi defekt egy alagútban kerékcserével. Szerencsém volt, mert az ottani autópálya felügyelők segítettek, hogy el ne üssenek.