A Volkswagen némi lemaradásban volt a többi gyártóhoz képest, ha a teljes SUV kínálatát nézzük, ugyanakkor a jelenlegi piaci offenzívája jól tükrözi, hogy érthető módon ők sem szeretnének lemaradni a pénzvonatról.

Legújabb üdvöskéjük pedig a kiskategóriában induló új VW T-Cross 2019-es kiadása lesz. A Touareg, a Tiguan és T-Roc után a legkisebb családtag elsősorban a praktikumával szeretne hódítani, amihez kiváló alapokat nyújt, hogy az autó a gyár moduláris keresztmotoros platformjára épül.

Az új VW T-Cross méretek nyújtotta lehetőségeken belül, a tervezők számára elsődleges szempont volt a kisautó jó helykihasználhatósága.

Az új VW T-Cross méretek nyújtotta lehetőségeken belül, a tervezők számára elsődleges szempont volt a kisautó jó helykihasználhatósága.

 

A VW T-Cross méretek így lehetővé teszik, hogy a hajtott első kerekek messze előre kerüljenek, a 4,11 méteres hosszúság melletti 2,56 méteres tengelytáv pedig öt felnőtt számára is kényelmes utasteret biztosítson.

A csomagtér szintén sokoldalúan variálható, és a hátsó üléssor akár 14 centit is elmozgatható, attól függően, hogy nagyobb lábtérre, vagy nagyobb csomagtérre van szükségünk.Ennek megfelelően a pakolható tér 385 és 455 liter között módosítható, de a részben, vagy teljesen lehajtható hátsó üléstámláknak köszönhetően pillanatok alatt egy akár 1281 literes, lapos felületű raktér is létrehozható.

Az új VW T-Cross három benzines és egy dízel, turbófeltöltős motorral választható. A két 1.0 TSI háromhengeres, részecskeszűrővel ellátott benzinmotor 95, illetve 115 lóerő leadására képes, míg a csúcsváltozatnak szánt 1.5 TSI aggregát, 150 lóerőt bír. Hozzájuk csatlakozik majd az 1.6-os TDI a maga 95 lovas teljesítményével.