Az egyik méltán legnépszerűbb kisautó napjainkra immáron hatodik generációjához érkezett, és a hybrid Grandland X után, teljes erőbedobással most először itt van a teljesen elektromos Corsa is.

Valószínűleg nagy hiánypótló lesz, hiszen a modell 1982-es bevezetése óta mintegy 13,6 millió példányban került eladásra, így az elektromos Opel Corsa sikere is bizton borítékolható. Az új Corsa-e hajtóműve nagyfokú vezetési élménnyel ötvözi a környezetkímélő felhasználást.

Az elektromos Opel Corsa akkumulátorának körülbelül 30 perc szükséges gyorstöltéssel a 80 százalékhoz.

Az elektromos Opel Corsa akkumulátorának körülbelül 30 perc szükséges gyorstöltéssel a 80 százalékhoz.

Teljesítménye 136 lóerő, nyomatéka pedig már álló helyzettől 260 newtonméter. Induló dinamikája szintén kiváló, az 50 km/órára való gyorsulásra alig 2,8 másodpercre van szüksége, de a 100-as tempó is eléréséhez is csupán 8,1 másodperc szükséges.

Az elektromos Opel Corsa hatótáv a WLTP-ciklus szerinti 330 kilométer körül alakulhat, de ezt természetesen a vezető nagyban befolyásolhatja a rendelkezésére álló különböző menetmódokkal. Az 50 kilowattórás akkumulátort mindössze 30 perc alatt lehet gyorstöltéssel 80 százalékig feltölteni, de az elektromos Opel Corsa tölthető háztartási konnektorról vagy éppen faliszekrényről is.

További nagy segítségég lehet az új tulajdonosok számára, hogy a MyOpelApp alkalmazással bárhonnan ellenőrizhető a töltöttségi szint, így szinte mindig optimalizálhatjuk a töltés idejét és költségét. Az elektromos Opel Corsa ára az előzetes információk szerint valahol 10 millió forint körül fog alakulni, ami persze a különböző felszereltségi szintek, illetve az állami támogatás függvényében sokat változhat.