Egy ideje már kapható a Nissan nagy SUV-ja az X-Trail, ami valóban jól sikerült, csinos, minőségi, megbízható autó, komoly hibát nem találni benne. A sportos szabadidőautók között méltán népszerű a japán modell, és sikere az erényein túl a jó árának is köszönhető. A sok erény pedig a csúcskiadás, a Nissan X-Trail 1.6 dCi Tekna alakjában öltött leginkább testet.

Ebben az osztályban manapság már elvárandó, hogy az olyan extrák, mint az elektromos ablakemelők, a légkondicionáló, a stop/start rendszer vagy az ESP az alapfelszereltség része legyen. Ám nézzük, mitől csúcs a csúcsmodell. Nos, a Nissan X-Trail 1.6 dCi Tekna változatában olyan hasznos berendezések vannak, mint az intelligens parkolóasszisztens, holttér-figyelés, éberségfigyelő rendszer, közúti jelzések felismerése, automata vészfékező rendszer, sávelhagyás-jelző, automata távolsági-fényszóró kapcsolás, vagy éppen Bi-LED fényszórók automatikus magasságállítással, időzített ki/be kapcsolással.

A Nissan X-Trail 1.6 dCi Tekna kiadásához természetesen már bőrbelső dukál. Persze azért megjegyzendő, hogy itt ravaszul nem minden bőr, amit bőrnek gondolunk.

A Nissan X-Trail 1.6 dCi Tekna kiadásához természetesen már bőrbelső dukál. Persze azért megjegyzendő, hogy itt ravaszul nem minden bőr, amit bőrnek gondolunk.

A kényelmünket szolgálja az elektromos csomagtérajtó, az intelligens kulcs nyomógombos indítással, az elektromosan állítható magasságú vezetőülés, az elektromos deréktámasz a vezetőülésben, az elektromosan dönthető és csúsztatható első utasülés. A Nissan X-Trail 1.6 dCi Tekna kiadásához természetesen már bőrbelső dukál. – Persze azért megjegyzendő, hogy itt ravaszul nem minden bőr, amit bőrnek gondolunk. A bézs színű üléseket ezzel a nemes anyaggal borították, ám a fejtámlák, a könyöklő, az ajtók már műbőrrel vannak bevonva.

Az X-Trail árlistáján furfangos módon, kis betűvel ez olvasható: Az általános iparági gyakorlatnak megfelelően a bőrülések egyes részei műbőrből készülhetnek. Ezen anyag használatával az ülés tartósságának a növelése a cél, mivel az alkalmazott műbőr ellenállóbb a karcolódással szemben, könnyebben tisztítható és nem ráncosodik az idő múlásával. Azt meg mi tesszük hozzá, hogy így olcsóbb is – mármint a gyártónak.

Sokat nyújt a NissanConnect rendszer is a beépített navigációval. Ez a kütyü lehetővé teszi azt is a vezető számára, hogy az otthon megtervezett útvonalat egyetlen gombnyomással elküldje a technikának.

A japánok az összkerékhajtású autók gyártásban szerzett tapasztalataikat a Nissan X-Trail 1.6 dCi Tekna esetében is remekül hasznosították. A legújabb generációs intelligens 4x4i rendszerrel bátran nekivághatunk a kalandoknak. – Bár akik ezt választják, sokkal valószínűbb, hogy a téli síelés miatt döntenek az autó mellett, vagy hegyen laknak, nem pedig mert a világ kalandorai. A csúcs modell, vagyis a Nissan X-Trail 1.6 dCi Tekna 130 All Mode 4×4-es változatánál a 11 414 000 forintos ár, tapasztalataink alapján teljesen reális. Egy jó autó, még ésszerű áron.