Ahogy azt már megszokhattuk a gyártó modelljeinek esetében, az új VW Golf is számos, magas színvonalú technikai kütyüt kínál jövendő vásárlóinak. Intelligensebb, biztonságosabb, és még nagyobb mértékben hálózatba kapcsolt lesz. Frissítésének lenyűgöző részlete a 9,2 col képátlójú képernyő, amely már-már egy táblagépre emlékeztet, de kategóriájában világelsőként kínál gesztusvezérlést is.

Ahogy azt már megszokhattuk a gyártó modelljeinek esetében, az új VW Golf is számos, magas színvonalú technikai kütyüt kínál jövendő vásárlóinak.

Ahogy azt már megszokhattuk a gyártó modelljeinek esetében, az új VW Golf is számos, magas színvonalú technikai kütyüt kínál jövendő vásárlóinak.

A torlódási asszisztens révén az új VW Golf 60 kilométer/óra sebességig képes részlegesen automatizált, önműködő haladásra, miközben a megálló illetve újrainduló forgalomban automatikusan vezérli a járművet. Ezeket az újdonságokat a továbbfejlesztett TSI motorcsalád egészíti ki.

Az új Golf modellekben debütál első ízben az új 1.5 TSI Evo – egy150 lóerős, négyhengeres, turbófeltöltéses benzinmotor változó hengerlekapcsolással, majd ezt egy BlueMotion változat követi. A 130 lóerős teljesítményű erőforrás szintén rendelkezik majd az új ACT rendszerrel, valamint egy új vitorlázófunkcióval is. Ez utóbbi, bizonyos esetekben a motort menet közben teljesen leállítja az üzemanyag-takarékosság fokozására. Mindez azt eredményezi, hogy az új VW Golf akár egy literrel is kevesebb üzemanyagot fogyaszthat a hasonló teljesítményű motoroknál.