Ilyenkor szervezik hagyományos éves találkozójukat a veterán autók, a nosztalgia- és hobbijárművek megszállottjai is a Premier Outletben. A keleti és nyugati, átalakított vagy eredeti, veterán és hamarosan azzá érő autók 2014. április 26-án, 10.00-től 17.00 óráig vonulnak fel a biatorbágyi ruházati outlet központban. A sofőrök közül sokan hozzáöltöznek az autójukhoz, így a találkozó egyszerre oldtimer autós esemény és látványos korhű jelmezverseny is.

Az idei program különlegessége egy kedves Babetta kismotor, amelyet bárki kipróbálhat az akadálypályán. A veterán autók felvonulásának immár negyedszer ad helyszínt a Premier Outlet. A zöld környezetbe épített, és többek között óriási ingyenes parkolójáról ismert bevásárlófalu olyannyira a rendezvény részévé vált, hogy a veterán járművek találkozóját már csak Oldtimer Premierként emlegetik a résztvevők.

A helyszínválasztás előnye, hogy az Oldtimer Premier nem csak az autóbolondok fesztiválja, de kihagyhatatlan hétvégi program az egész családnak. Az veterán autók szépségéért talán kevésbé, a vásárlásért viszont biztosan lelkesedő hölgyek kedvezményes áron frissíthetik fel gardróbjukat az Outlet közel 90 üzletében. Persze a szervezők a legkisebbekre is gondoltak, így ugrálóvárral, arcfestéssel és játszótérrel várják a gyerekeket.

Az Oldtimer Premier célja elsősorban az autó varázslatos szerkezete előtti tisztelgés, melyhez gazdag alapot nyújt a helyszínen megrendezett veterán autók és veterán motorok találkozója. Az elmúlt 125 év leforgása alatt a fejlett országokban az élet nélkülözhetetlen részévé vált az autó, pedig a kezdet nem volt könnyű. Amikor a XX. század elején legördültek a szerelősorról a legelső tömeggyártású automobilok, egyenesen sokkolták az embereket. Általánosan elfogadott meggyőződés volt, hogy az akkor óránként 15-20 kilométeres sebességgel való száguldozás elmebetegséget vagy fulladásos halált okoz. Majd az autó lassanként a vágy tárgyává és a jólét szimbólumává vált. Eredeti szépségét, átgondolt kialakítását mutatják be április 26-án a veterán autók csodái és tulajdonosaik.