Az Audi Q3 vásárlás előtt álló ügyfelei jelenleg már három benzines és két dízel aggregát közül választhatnak  a számukra szimpatikusabb elsőkerék, vagy éppen quattro állandó összkerékhajtás mellett.

A négyhengeres, közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltéssel rendelkező erőforrások elérhető teljesítményszintje a megálmodott változattól függően 150 és 230 lóerő között szóródik.

Audi Q3 motorválaszték elérhető teljesítményszintje a megálmodott változattól függően 150 és 230 lóerő között szóródik.

Audi Q3 motorválaszték elérhető teljesítményszintje a megálmodott változattól függően 150 és 230 lóerő között szóródik.

 

Az Audi Q3 motorválaszték belépő szintjén a 1.5 literes TFSI 150 lovas benzines áll, amely már rendelkezik a hengerlekapcsolás technológiájával, így képes átmenetileg lekapcsolni a második és harmadik hengert az alacsony vagy közepes terhelési szintek mellett, ezzel is csökkentve az üzemanyag-fogyasztást.

A papíron közöltek szerint kézi váltóval szerelve így 6 literes, míg az automata esetében akár 5.7 körüli Audi Q3 fogyasztás is elérhető. Ezt követi a sorban a szintén benzines 2.0 TFSI mely 190 és 230 lóerővel egyaránt elérhető, illetve a dízel választékot a 2.0 TDI motor 150 lóerős gyengébb, valamint az erősebb 190 lóerős változata adja. A teljesítményük továbbítása hatsebességes manuális, vagy a gyors és precíz, hétsebességes S tronic automataváltó segítségével történhet.

Az Audi Q3 motorválaszték szerint a quattro állandó összkerékhajtás már egyaránt az alapfelszereltség részeként szerepel a kétliteres benzines modelleknél és a legerősebb dízel erőforrásnál is. A 2019-es Audi Q3 ára külföldi források szerint 30.000 euro körüli szintről indul.