Korábbi tapasztalataik alapján a magyar Qualisport Racing kamionos csapat Dometic RTX2000 típusú inverteres állóklímával szerelte fel a világ legszélsőségesebb versenyein, illetve az Africa Eco Race-en indított Scania Torpedo nehézteherautóját.

Ez jó választásnak bizonyult, mivel a klíma a brutális körülmények között is tökéletesen működött és hozzásegítették a csapatot, hogy komfortosabb körülmények között tudják teljesíteni a versenytávot. A Qualisport Racing egysége kilencedik alkalommal vett részt az Africa Eco Race-en, amelyen 2010-ben kategóriagyőzelmet aratott, az évek során pedig a dobogó összes fokát megjárták.

Qualisport Racing Kamionos csapat Dometic RTX2000 típusú inverteres állóklímával szerelte fel a világ legszélsőségesebb versenyein indított Scania Torpedo nehézteherautóját.

Qualisport Racing Kamionos csapat Dometic RTX2000 típusú inverteres állóklímával szerelte fel a világ legszélsőségesebb versenyein indított Scania Torpedo nehézteherautóját.

Ahogy a csapatvezető Kovács Miklós elmondta, ezeken a versenyeken a terepviszonyok és a hőmérsékleti viszonyok durvábbak, mint ami emberi ésszel egyáltalán elképzelhető. A nappali hőmérséklet az 55°C fokot is elérheti, míg éjjel akár fagypont alá is zuhanhat.

Mivel a hol sáros, hol homokos, hol sziklás terepen nem érhető el olyan sebesség, hogy a légáram számottevően szellőztesse a fülkét, bent 10-15°C-kal is melegebb lehet, ezért szinte létfontosságú volt számukra, hogy a hőszabályozás megbízhatóan működjön. A Dometic RTX2000 inverteres állóklíma azonban probléma nélkül állta a sarat és hozzásegítette a csapatot a kiváló helyezések eléréséhez.

A DOMETIC 3. generációs RTX állóklíma családjának titka az – épületklímáknál már jól ismert megoldásból kiinduló – inverteres kompresszorban és annak vezérlésében rejlik. Mivel az inverter fokozatmentesen szabályozza a kompresszor fordulatszámát, így a készülék mindig csak annyi elektromos teljesítményt vesz fel, amennyi a beállított hőmérséklet tartásához feltétlenül szükséges. Ezáltal ugyanolyan hűtőteljesítmény mellett kevesebb áramot fogyaszt, így üzemideje jelentősen meghosszabbodik.

A Dometic kisebb teljesítményű RTX1000 típusú inverteres állóklíma berendezése is állva hagyta a konkurenciát.

A Dometic kisebb teljesítményű RTX1000 típusú inverteres állóklíma berendezése is állva hagyta a konkurenciát.

A további innovatív műszaki megoldások és a kifinomult vezérlés ugyanakkor lehetővé teszik, hogy rövidebb üzemidő alatt a készülék nagyobb hűtőteljesítményt adjon le anélkül, hogy a teherautó indíthatóságát veszélyeztetné. Ezeknek a paramétereknek jelenleg még nincs párja a piacon, így nem csoda, hogy az egyik nagy hazai fuvarozó tesztjén a Dometic kisebb teljesítményű RTX1000 típusú inverteres állóklíma berendezése is állva hagyta a konkurenciát.

Közismert, hogy az állóklímákon kívül a DOMETIC további kényelmi és biztonsági eszközök széles választékát kínálja a kamionosoknak, a haszongépjármű felszerelések tekintetében pedig szintén élen jár. Legnépszerűbbnek a széles mérettartományban választható, mélyhűtésre is alkalmas fedélzeti mobil hűtőládák, a 24 voltos kávéfőzők, vízforraló, mikrohullámú sütő és a 230 voltot biztosító fedélzeti inverterek számítanak, míg a biztonságot, a madártávlati képet is előállítani képes tolatókamera-rendszerek, az oldalsó holttérfigyelő-rendszerek és gázriasztók szolgálják.

Mindezekről részletes leírás található a Dometic honlapján:
www.dometic.hu

RTX INVERTERES ALLÓKLÍMA TESZTELÉSI LEHETŐSÉG
Érdeklődő ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk a 3. generációs állóklíma készülékünk 3 hetes időtartamú tesztelésére.

Bővebb információ: Papp Attila budapest@dometic.hu Tel: 1/468-4400

DOMETIC Zrt. H-1147 Budapest, Kerékgyártó u. 5. Tel: +36-1-468-4400 I Raktár:Kerékgyártó utca 1. budapest@dometic.hu, H-5100 Jászberény, Necső telep 1. I Tel: +36-57-506-350 I Fax: +36-57-506-351 www.dometic.hu