Mint minden nagy gyártónak, a Jaguarnak is voltak nehéz időszakai, de ismét kezdi megtalálni a saját útját, a korhoz igazodó és csak rá illő stílusjegyeit. Ékes példája ennek a Jaguar F Type SVR, melyből árad a kifinomultság, miközben nagyon komoly menetdinamikával lett felruházva.

A Jaguar F Type SVR sportautó meghajtásáról a gyártó 5 literes V8-asa gondoskodik, mely a mindössze 250 példányban készülő Project7-ből átvett egyedi motorhangolás révén a teljesítményt 575 lóerőre, a maximális forgatónyomatékot pedig 700 Nm-re tornázta fel.

A Jaguar F Type SVR egyik legfontosabb aerodinamikai eleme a mozgatható hátsó szárny, amely mindkét állásában jobb leszorítóerőt biztosít.

A Jaguar F Type SVR egyik legfontosabb aerodinamikai eleme a mozgatható hátsó szárny, amely mindkét állásában jobb leszorítóerőt biztosít.

Az Jaguar F Type SVR Coupé változata 3,7 mp alatt gyorsul 100 km/órára, a végsebesség pedig 323 km/óra, ugyanakkor a Convertible, azaz a kabrió kivitel esetében már be kell érnünk egy mindössze 314 km/órás csúcssebességgel. A sportautó megkapta a nyolcfokozatú Quickshift sebességváltót is melyet teljes egészében újrahangoltak, hogy az minél precízebben tudja kiszolgálni a Jaguar F Type SVR menettulajdonságait.

A hűtés és a teljesítménykifejtés hatásfokát tovább emelik az első lökhárító megnövelt légbeömlő nyílásai, a módosított töltőlevegő-hűtők és a motorházfedél áttervezett szellőzőrései is.

Az Jaguar F Type SVR legfontosabb aerodinamikai eleme ugyanakkor a mozgatható hátsó szárny, amely mindkét állásában jobb leszorítóerőt, valamint kedvezőbb légellenállást kínál.
Normál üzemmódban a szárny a kabrió változatnál 95, a kupénál 115 km/óra sebességnél automatikusan kiemelkedik.

Közvetlenül javítja a vezethetőséget, hogy az autó eleve 25 kilóval könnyebb az alapkivitelt adó AWD F Type R modellnél, illetve, hogy még további 25 kg megtakarítás érhető el a szénszálas tetőlemez és egyéb opciók megrendelésével.

Alapfelszerelés a Jaguar Super Performance fékrendszer az elöl 380, hátul 376 mm átmérőjű tárcsákkal, opcióként pedig akár karbon-kerámia mátrix fékek is rendelhetőek. A kiemelkedő tapadást nyújtó egyedi fejlesztésű abroncsok, a titán ötvözetből készült kipufogó pedig mind tovább növelik a hatékonyságot. Az exkluzív rajzolatú 9J és 11J kovácsolt alumínium keréktárcsákkal akár további 13,8 kg tömegcsökkentés érhető el, a nyitott küllők pedig jobb fékhűtést biztosítanak.

Az Jaguar F Type SVR utasterében 14 irányban állítható sportüléseket találunk Jet fekete bőrkárpitozással- és bőr kormánnyal. Az InControl Touch és InControl Touch Plus infotainment rendszerek 8 colos érintőképernyőt kaptak, a hangélményről pedig a 380, illetve 770 watt teljesítményű Meridian surround audiorendszer gondoskodik.