Ahogy az várható volt a formai megújulás után a Kia Ceed plug-in hybrid változatban is piacra kerül hamarosan. A közelmúltban igencsak megszépült és már Kia XCeed névre hallgató változat mellett a Sportswagon, azaz a kombi is remek választási lehetőséget kínál majd a környezetbarát vásárlóknak.

Az új hajtáslánc egy 8,9 kWh-s lítium-polimer szerkezetű akkumulátoregységből, egy 44,5 kW-os villanymotorból és egy 1.6-os négyhengeres GDI, azaz közvetlen befecskendezéses szívó benzinmotorból áll. A rendszer 141 lóerő összteljesítmény leadására lesz képes, 265 Nm forgatónyomaték mellett, melyekkel a Kia Ceed plug-in hybridjei 11 másodperc körüli gyorsulást tudnak elérni.

A Kia Ceed plug-in hybridek 2020-tól elérhetőek lesznek már az új XCeed crossover változatában és kombi kiadásban egyaránt.

A Kia Ceed plug-in hybridek 2020-tól elérhetőek lesznek már az új XCeed crossover változatában és kombi kiadásban egyaránt.

A hatótáv növelése érdekében mindkét változatot regeneratív fékrendszerrel látták el, mely fékezéskor és motorfék során egyaránt tölti az akkumulátort. Egyébiránt a tisztán elektromos Kia Ceed plug-in hybrid hatótáv az ígéretek szerint a napi, normál városi használatra manapság elfogadott 50-60 kilométert könnyedén tudja majd biztosítani.

Az alapváltozatban 8 colos érintőképernyős infotainment rendszert a Kia Ceed plug-in hybrid modelljeiben természetesen kibővítették már azokkal a funkciókkal is, melyekkel könnyedén ellenőrizhetjük az aktuális energiafelhasználást, a töltöttséget, vagy éppen az útvonal mentén elérhető töltőállomások távolságát. A hírek szerint a gyártó már jól ismert, hétéves, 150 000 km-es garanciáját az új hajtáslánc akkumulátor-csomagjára és villanymotorjára is kiterjeszti majd.