A jót jobbá tenni nemes cselekedet, de a Mazda3 Sport külseje nem szorult rá a frissítésre. A japánok mégis megtették, és jól mutatja, hogy a gyár formatervezői mennyire mesterei a szakmájuknak, mert elsőre fel sem tűnik a megújítás. Persze egymás mellé állítva a Mazda3 Sport facelift 2017-es változatát és elődjét jól látszanak az apró módosítások, de mindez pont annyi, hogy nagyszerű karaktere mélységeiben mit sem változott.

A hűtőmaszkon lejjebb csúszott és nagyobb az embléma, a krómkerete visszább húzódott és vastagabb a vége, és ennek következtében a lámpák is kissé mások lettek. A ködfényszórókat átrajzolták, valamint az alsó légbeömlő is szélesebb lett. A népszerű kompakt kocsi új külső visszapillantó tükröket kapott, amelyekbe már irányjelzőket szereltek. A Mazda3 Sport facelift jórészt magával hozta mindazt, amit a nagytestvér, a Mazda6 tud, s így már többfunkciós adaptív LED-es fényszórók is rendelhetők bele.

A Mazda3 Sport facelift jórészt magával hozta mindazt, amit a nagytestvér, a Mazda6 tud, s így már többfunkciós adaptív LED-es fényszórók is rendelhetők bele.

A Mazda3 Sport facelift jórészt magával hozta mindazt, amit a nagytestvér, a Mazda6 tud, s így már többfunkciós adaptív LED-es fényszórók is rendelhetők bele.

A Mazda3 Sport utasterével eddig sem volt semmi baj, roppant kulturált és kellemes benne utazni. A kényelmes vajpuha bézs bőrülések csak fokozzák azt az érzést, mintha prémiumautóban ülnénk. A kormány és a sebváltó is finom tapintású bőrrel bevont. Belül újdonság a továbbfejlesztett műszerfal, javítottak a műszeregység olvashatóságán, és a digitális valamint analóg részek is frissültek kicsit. A sofőr előtt a head-up display mostantól színesben mutatja az információkat. A jobban felszerelt modellekben már nem hagyományos kézifékkart, hanem elektromos parkolóféket találunk, ennek köszönhetően az első ülések között két pohártartó is elfér. Jobb lett az utastér zajszintje is.

Ami nem változott a Mazda3 2017 facelift során az a belső méret, illetve maradt a motorkínálat is. A 6-os széria után viszont megkapta a G-Vectoring Controlt. Ez a nyomatékszabályzási szerkezet minimálisra csökkenti az alulkormányzottságot. Kiegyensúlyozott, kényelmesen vezethető autó, s ehhez az érzéshez a 2,0 literes Skyactiv szívómotor is hozzájárul. A maga 165 lóerejével a legerősebb erőforrás a Mazda3 modellekben, s már alacsony fordulatról jól húz. A Mazda3 fogyasztás meglepően jó lett, vegyes használat során 6 liter benzinnel beértük.

A Mazda3 Sport facelift 2017-es formája továbbra is lenyűgözően harmonikus és szép, az egyik legvonzóbb kompakt a piacon. Nem szorult különösebb módosításra, de tény, az újításokkal valóban jobb lett. Csak az árát tudnák kicsit lejjebb vinni. A nálunk járt csúcsverziós Mazda3 ár 7,93 millió Forint.