A MINI Cooper SE Countryman ALL4 plug in hybrid meghajtásáról egy háromhengeres benzinmotor és egy elektromos motor kettőse gondoskodik.

A kombinált meghajtás segítségével a MINI hybrid 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása csupán 2,1 liter, míg kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása mindössze 49 gramm. A modell a brit márka eddigi legnagyobb autójának ötletes helykihasználását a BMW Group eDrive hajtáslánc-technológiájával és az elektromos összkerékhajtás kiváló tulajdonságaival egyesíti.

Az új MINI hybrid a brit márka egyik legnagyobb autója, ötletes helykihasználással és belső kialakítással.

Az új MINI hybrid a brit márka egyik legnagyobb autója, ötletes helykihasználással és belső kialakítással.

Az első kerekeket a belsőégésű erőforrás, míg a hátsó tengelyt az elektromos motor hajtja, a tisztán elektromos meghajtás lehetősége pedig a városhatárhoz érkezve sem vész el. A MINI hybrid egészen 125 km/órás sebességig képes a zéró emissziójú mobilitásra, akár 42 kilométeren keresztül.

Fali töltőn keresztül az új MINI nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátora 2 óra 15 perc alatt teljesen feltölthető, a folyamat azonban hagyományos háztartási aljzatról sem tart tovább 3 óra 15 percnél. A rendszer maximális teljesítménye 165 kW / 224 lóerő és 385 Nm csúcsnyomaték, amelyek együttesen 6,9 másodperc alatt gyorsítják fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a MINI első plug-in hibrid modelljét. A MINI hybrid ára 11.729.000 Forintról indul.