A kiadott nyilatkozatok szerint a Volvo egyáltalán nem fogja félvállról venni a környezetvédelmet, hiszen a Volvo XC40 elektromos változata csak az első a sorban, amit majd minden évben követ egy újabb modell.

A márka 2025-re az értékesítés 50 százalékát már kizárólag tisztán elektromos járművek, illetve a maradék 50 százalékot pedig hybridek eladásából szeretné teljesíteni, hogy 2040-re egy teljesen klímasemleges vállalattá válhasson. A program keretében a jövőben minden forgalomba kerülő plug-in hybrid és tisztán elektromos modell már csak a Recharge családnév alatt lesz elérhető a kereskedésekbe.

A Volvo XC40 elektromos változatát a pletykák szerint a legnagyobb X-es, az XC90 követi majd a sorban.

A Volvo XC40 elektromos változatát a pletykák szerint a legnagyobb X-es, az XC90 követi majd a sorban.

A márka mindig is etalonnak számított, így a Volvo XC40 elektromos változatának is komoly belépőt komponáltak. Az SUV két villanymotorja összesen 408 lóerő teljesítmény leadására lesz majd képes úgy, hogy a több mint két tonna tömegű autót akár 4.9 másodperc alatt 100 kilométer/óra sebességre lendíti.

A padlóba épített 78 kWh-s akkumulátor segítségével a Volvo XC40 Recharge hatótáv több mint 400 kilométer körül alakul, ami amellett, hogy már megfelelő utazási biztonságot kínál a tulajdonosainak, versenyképessé teszi az olyan más prémium modellekkel szemben is, mint például a Jaguar I Pace. Az elektromos Volvo ára egyelőre csak pletyka szinten ismert, de valahol cirka 60.000 dollárra, azaz 18 millió forint körülire taksálja a piac. A hírek szerint a legkisebb X-est a legnagyobb, azaz a Volvo XC90 elektromos változata követi majd a sorban.