Köllő Babett szerepelt már valóságshow-ban, több filmben és most is sokat játszik színházban. Nyári bemutatója, Lehár Ferenc nagyoperettje a Luxemburg grófja most is megy, és szintén a nagy kedvencek közé tartozik a Boing, boing – Leszállás Párizsban című színdarab.

– Mióta van jogosítványod?
– Tizenhét évesen kezdtem a tanulást, és ahogy betöltöttem a tizennyolcat, már át is vehettem. A szüleim azt mondták, hogy az egyetlen amire az életben kötelezni fognak, hogy legyen jogosítványom. Szerintük ez egy nagyon fontos dolog. Az ikertestvéremmel mentünk az első KRESZ tanfolyamra, és hát tudvalevő, hogy a pasik egyből tudnak vezetni, mert így vannak összerakva. Ami az én számomra a tudatlanságomból előnyös lett, hogy sokkal jobban felkészültem a vizsgákra, és csont nélkül ment minden.

Az első gyakorlatom nagyjából úgy nézett ki, hogy miután beültem az oktató mellé, legszívesebben már ki sem szálltam volna többé. Csak arra vágytam, hogy folyamatosan vezethessek. Ez annyira meglepte, hogy egyből a varrónők csapatába sorolt, ami nála annyit jelentett, hogy valaki a kezét-lábát függetleníteni tudja egymástól, mivel a varrógép is erre szoktat. Azt mondta, a testtudatom a balettes múltamból jöhet.

Szerencsém volt, mert az akkori páromnak autószalonja volt, és viszonylag sokat kellett kocsikat vinni egyik helyről a másikra. Így aztán automata sebváltóst kocsiktól buszig, mindent vezettem. Most is rendszeresen úgy van, ha vidékre megyünk a társulattal játszani, a buszt én vezetem, mert megbíznak a tudásomban. Két éve kaptam egy olyan lehetőséget a férjemtől, hogy Rácz István verseny Porsche-jával kimehettem egy tesztpályára, aki megtanította azt vezetni.

– Mi volt az első saját kocsid?
– Egy levehető tetős Citroen Prulier C3 kabrió. Utána beleszerelmesedtem az Audikba. A férjemtől kaptam egy TT coupe-t, aztán pedig, amikor megszületett a kislányunk egy Touareg-be ültem át. Hamar rájöttem, hogy bár most is nagyon szeretem, de nem az én világom, és visszatértem az Audi TTS-hez. Picike, komfortos, versenyautó feeling, jól érzem magam benne, mosolygok, amikor megyek hozzá. Télen használok néha nagy terepjárót is.

– Mi fontos számodra egy autóban?
– Hogy gyors legyen, de nem azért, hogy száguldozzak vele, csak kényelmesen és biztonságosan tudjak előzni. Legyen benne, elektromos ablakemelő és ülésfűtés. Nem kell sok elektromos kütyü, de nézzen ki jól, és a színe is nőies legyen. Próbáltam ennél sokkal nagyobb tudású autókat is, de rájöttem, nem szeretem, ha helyettem vezet.

Köllő Babett szerepelt már valóságshow-ban, több filmben, de leginkább mégis minden a színház körül forog.

– Hogyan vezetsz?
– Állítólag úgy, mint egy pasi: gyorsan, sportosan, biztonságosan.

– Mit csinálsz, ha szabálytalankodnak?
– Idegeskedem, de csak magamban dohogok.

– Mennyire fontos az életedben az autó?
– Abban élek. Mivel sok előadás van vidéken, mindig van nálam étel. Ezen kívül cipők, ruhák, smink, de rendet tartok.

– Mikor vezetsz?
– Kikapcsolódásként már nem, mert nincs rá időm. Előadás után viszont jó levezetőnek. Szeretek nappal, éjszaka és hajnalban is menni.

– Milyen hosszan tudsz fáradtság nélkül vezetni?
– 8-10 órát simán. Horvátországba nem egyszer mentünk a csapattal. Közben zenét hallgatunk, beszélgetünk. Elszórakozzuk az időt. Amikor a családdal Németországba megyünk a nagybátyámhoz, akkor viszont nem adja át a volánt a férjem.

– Milyen sebességet próbáltál ki?
– Németországban autópályán a 210-et. Azokban az autókban, amikben manapság utazunk, nem igazán érezni a sebességet.

– Hogyan viseled, ha nem te ülsz a kormánynál?
– Beszélek, mintha én vezetnék. Ezt egyébként elviselem mástól is, hátha nem veszek észre valamit. És kevés ember mellett merek elaludni. Ahhoz már nagyon nagy bizalom kell.

– Sokat szerepelsz színházban, TV-ben. Mit jelent ez a vezetésnél?
– Lesminkelni otthon szoktam, mert egyébként túl sok időt vinne el. Előfordult, hogy élő adás után megállított rendőr. Megismert, és rákérdezett, hogy nyertünk-e? Büntetni nem szoktak, mert nincs miért. Nálam mindig, minden rendben van. Soha nem szabálytalankodom, nehogy azzal kerüljek címlapra.

– Kerültél már nehéz helyzetbe?
– Egyik szenteste, hat hónapos terhesen, ködben, hóban defektet kaptunk a dunaújvárosi hídon. Az égiek velünk voltak, mert pár perc múlva szembe jött egy autómentő.

– Ha nagyon sok pénzed lenne, mit vennél?
– Porsche 911-et. Az mindent jelképez: luxust, dögösséget, szexisséget, sportosságot…