A hírek szerint a BMW X3 elektromos kiadása elég komoly plusszal, mintegy 22.990.000 forintos belépővel érkezik a magyarországi szalonokba.

Ez első olvasásra és az X3-as család 13.570.000 forintos induló bekerüléséhez képest elég tetemes környezetvédelmi felárnak látszik, de ugyanakkor a bajorok itt már az alapfelszereltség szintjén is jóval többet adnak.

Az utastér finom kidolgozású, prémium minőséget kínál az elektromos X3-as tulajdonosának.

Az utastér finom kidolgozású, prémium minőséget kínál az elektromos X3-as tulajdonosának.

Amellett, hogy BMW X3 elektromos változatával kicsit zöldebbé is válhatunk, az Inspiring kezdő csomag már hozza a 19 colos felniket, az adaptív futóművet, a metálfényezést, a fűthető üléseket, a panorámatetőt, az automata csomagtér-működtetést, és persze még számos egyéb kényelmi és vezetéstámogató megoldást, a kormányzó-és sávtartó rendszertől kezdve az aktív tempomatig, hogy csak néhányat említsünk.

Az elektromos X3-as technológiai újításainak köszönhetően, a hajtás energiafelvétele és energialeadása mintegy 30 százalékkal haladja meg a BMW csoport jelenleg elérhető villanyautóiban használt megoldásokat. A BMW X3 elektromos motorjának hatásfoka elérheti a 93%-ot, míg a hagyományos belsőégésű motorok esetében ennek maximuma 40% alatt marad.

A maximális teljesítmény 286 lóerő, de a 6.8 másodperces gyorsulás szintén nem elhanyagolható, hiszen ez már megközelíti a belsőégésű motorral szerelt BMW X3 xDrive30i mutatóit. A 80 kWh-ás akkumulátor hatótávját 460 kilométer környékére ígérik, és az sem mellékes, hogy a BMW X3 elektromos kiadásánál a 80%-os töltöttségi szint mindössze 34 perc alatt elérhető.