Az öreg kontinens piacaira 2001-ben bevezetett középkategóriás SUV mindig is kényelméről, bőséges helykínálatáról, gazdag felszereltségéről és funkcionális belső kialakításáról volt ismert.

Az új Hyundai Santa Fe tervezésekor természetesen ügyeltek a jól bevált recept megtartására, de most először már rendelhető lesz több alternatív meghajtással is. Az alapjaiban véve szabadidő autós karosszériaformába ma már szinte lehetetlen bármi újat hozni, így külsőségeiben az új Santa Fe is legfőképpen a kiegészítő-elemekkel operált.

Az új Hyundai Santa Fe belső kialakítása már magasabb kategóriában is megállná helyét.

Az új Hyundai Santa Fe belső kialakítása már magasabb kategóriában is megállná helyét.

A szélesebb hűtőmaszk, a megújult lámpatestek mind erőteljesebb orrkialakítást kölcsönöznek az autónak, amit a függőleges légbevezető nyílások csak még jobban kiemelnek. Ezek egyrészt javítják a légellenállást, másrészt ügyesen kihangsúlyozzák a robusztus kiállást, de sokat dobnak az új Hyundai Santa Fe karakterén még a szélesített kerékív-toldatok, és az opciósan megrendelhető 20 colos keréktárcsák is.

A 2020 őszén megjelenő változat utastere szintén átalakult. Nem csak jóval több puha tapintású minőségi anyagot kapott, de megújult a műszerfal alsó felének kialakítása, új a középkonzol, és új a 10.25 colos audio-vizuális navigációs érintőképernyő is.

Bár az árakról és a részletes műszaki adatokról egyelőre kevés információt csöpögtettek ki, de annyit már elárultak, hogy az új Hyundai Santa Fe lesz az első a dél-koreai márkacsaládban, amelyik Európában is megkapja az új, Smartstream névre keresztelt hybrid- és plug-in hybrid hajtásláncokat.