A koreaiak egyedi külsejű modellcsaládjának új tagja jelen esetben nem a formavilágával próbál meg hódítani, hanem hatótáv-kínálatával. A Kia Soul elektromos változata ugyanis az öreg kontinensen mindeddig egyedülálló módon kétféle hatótávot is biztosít zéró károsanyag kibocsátású hajtáslánccal.

A kereslet változását jól mutatja, hogy a jelenleg piacon lévő elektromos Soul EV tavaly nagyobb eladásokat produkált, mint benzines illetve dízel testvérei együttesen. A fejlesztés iránya így természetesen teljesen tudatos volt a koreaiak részéről.

Lehet szeretni, vagy nem szeretni, de egyedisége vitathatatlan, és ezt sikeresen megőrizte a Kia Soul elektromos változata is.

Lehet szeretni, vagy nem szeretni, de egyedisége vitathatatlan, és ezt sikeresen megőrizte a Kia Soul elektromos változata is.

A Kia Soul elektromos újdonságának gyakorlatilag minden külső eleme frissült, mégis messziről felismerhető, hiszen alapjaiban azért hű maradt egyedi formájához. Az ráadást most a választható, kétféle tisztán elektromos hajtáslánc hordozza magában. A vásárlók használati szokásaiktól függően immáron választhatnak a hosszabb hatótávú (64 kWh-s) és az alap (39,2 kWh-s) akkuk közül, de döntsenek bármelyik mellett is, mindkettő jóval hosszabb hatótávot kínál, mint a kifutó Soul EV.

A nagy hatótávú, 64 kWh-s akkumulátorcsomag egy 204 lóerős elektromos motort táplál, és képessé teszi az e-Soult, hogy egy feltöltéssel akár 452 kilométert tegyen meg, míg a 39,2 kWh-s kisebbik esetében egy 136 lóerős motorról van szó 277 kilométeres hatótávval. A Kia Soul elektromos kiadás legfrissebb változata előreláthatóan 2019 tavaszán kerül az értékesítési láncba, és 2020-ra ér el Magyarországra.