A Citroen kezd visszatérni ahhoz, amihez nagyon értett a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években, az egyedi autók alkotásához. A C4 Picasso után itt a csodabogár Citroen C4 Cactus, amely annyira jól sikerült a franciák szerint, hogy az ősszel bemutatott és tömegmodellnek szánt új C3-as máris rokonságot mutat a nagy testvérrel.

Kitűnni a tömegből – akik erre vágynak, ám viszonylag olcsón szeretnék ezt kivitelezni, no, nekik szól a Citroen C4 Cactus. Egyediségből csillagos ötös ez az autó. Ráadásul nemcsak a formája különleges, hanem még olyan apróságokban is eltér a többiektől, mint az ütés- és bevásárlókocsi-álló oldalpanel.

A Citroen C4 Cactus fogyasztás 4-5 liter között mocorgott a gyorstesztünk alatt, és ennél több nem is kell egy ilyen családi autóba.

A Citroen C4 Cactus fogyasztás 4-5 liter között mocorgott a gyorstesztünk alatt, és ennél több nem is kell egy ilyen családi autóba.

Az Airbump fantázianevű, hőre lágyuló poliuretánból készült, levegővel és szivaccsal teli külső betétek erősen fokozzák az amúgy sem rossz összhatást, valamint az sem mellékes, hogy a designon túl ellenállnak a kisebb sérüléseknek is. Persze nem mindenkit fog meg ez a különleges autó, de akinek nem tetszik, az sem irigység, vagy lenézés miatt érez így, a Citroen Cactus vélemények mindig is meg fognak oszlani.

A 4,5 méter hosszú C4 Cactus inkább aranyos és érdekes, mintsem szép. És ez igaz a belsőre is. Igazi uniszex karakter, ilyen utastérrel sehol máshol nem fogunk találkozni. Persze vannak benne hatásvadász elemek, amelyek a régmúlt Citroen modelljeire emlékeztetnek, de ez nem baj, mert ezek is jók.

A műszerfal, az ajtók anyaga nem a legminőségibb, de a Citroen C4 Cactus ár is hozzá lett ehhez igazítva, 3,84 millió forintért már hazavihető. A folyadékkristályos digitális kijelző, az utazóládát imitáló kesztyűtartó, az ajtók a varrott bőrhatású behúzókkal rettentően egyediek, ötletesek, ilyesmikkel máshol nem találkozunk. A középkonzol tetején trónoló érintőképernyő alapáron jár, és innen kezelhetünk majdnem mindent a C4 Cactusban.

A modell motorválasztéka nemrég átalakult. Van az 1.2 PureTech benzines és az 1.6 BlueHDi dízel. Mi az utóbbival teszteltük az autót, és telitalálatnak bizonyult. Jól megy a 100 lóerővel, de mégis az étvágya a legbarátibb. A Citroen C4 Cactus fogyasztás 4-5 liter között mocorgott a gyorstesztünk alatt, és ennél több nem is kell egy ilyen családi autóba. A nálunk járt dízelmotoros csúcsverziónak, azaz a Shine felszereltségű típusnak 5 475 000 forint az ára, ami reális és átlagos ebben a méretosztályban.

Ennyiért ilyen különleges kocsit nehéz találni. A Citroen C4 Cactus igazi csodabogár, de végre egy olyan autó, ami jópofa és izgalmas, nem olyan mint a többi, sőt…