A kis koreai kedvenc már a harmadik generációnál jár, és hiába a márka egyik legsikeresebb modellje, a frissítés már nagyon kellett neki mind külsőségekben, mind technikában.

Az új Hyundai i20 jóval karakteresebb vonalakat kapott elődjénél, melyet tovább erősít a módosított első és hátsó lökhárító, a sportos légbeömlők, valamint az új hűtőmaszk formavilága is.

Az új Hyundai i20 utastere szintén felfrissült.

Az új Hyundai i20 utastere szintén felfrissült.

A dinamikus összhatást tovább fokozza, hogy 2020-ra a Hyundai i20 méretek is az autó előnyére változtak, 5 mm-rel szélesebb és 24 mm-el alacsonyabb lett, miközben a tengelytáv is megnőtt 10 milliméterrel. Ezek a méretadottságok természetesen tágasabb utasteret és nagyobb csomagtartó kialakítását is lehetővé tették, utóbbi 25 literrel, immáron 351-re növekedett.

Bár a vezetést támogató, illetve kényelmi és biztonsági technológiával is gazdagon felvértezett Hyundai i20 komfort érzetünket is nagyban kényezteti, a legtöbb újdonság mégis a motorháztető alatt található. Európában két teljesen új erőforrás közül választhatunk. A belépő egy 1.2 literes pörgős kis négyhengeres 84 lóerővel és ötfokozatú kézivel, a másik az egyliteres T-GDi-t motor 100 vagy 120 lóerős teljesítménnyel.

A gyengébb kiadás opciósan már 48 voltos mild hibrid rendszer is választható, illetve ugyanez a 120 lovasnál már az alapfelszereltség részét képezi. A mintegy 4 százalékos üzemanyag megtakarítást eredményező mild hibridekhez hétfokozatú duplakuplungos, vagy egy új fejlesztésű hatfokozatú kézi váltó társítható az új Hyundai i20 esetében.