A német gyártó felé tett panaszára azonban elutasító válasz érkezett, így Klement úgy döntött, hogy inkább saját maga javítja meg biciklijét. Ekkor találkozott a névrokon szerelővel, Vaclav Laurinnal, akivel hamar felfedezték közös filozófiájukat, miszerint csak a legjobb lehet elég jó. Együttműködésük gyümölcse egy évvel később, 1895-ben vált kézzelfoghatóvá, és Slavia néven piacra dobták első kerékpárjukat, melyet hamarosan motorbiciklik, majd autók is követtek.

Napjainkban a Skoda a kerékpársport egyik legnagyobb támogatója, így a welovecycling.hu itthoni életre hívásával ismételten újabb feladatot vállalt ebben a szerepkörében.

Napjainkban a Skoda a kerékpársport egyik legnagyobb támogatója, így a welovecycling.hu itthoni életre hívásával ismételten újabb feladatot vállalt ebben a szerepkörében.

Ma már a Skoda a kerékpársport egyik legnagyobb támogatója, és csaknem 15 éve a Tour De France szponzora. A cseh cég egyébként a mai napig hű a kezdetekhez, és széleskörű kerékpár kínálattal is rendelkezik.

Nemrégen pedig a Skoda támogatásával elindult itthon az eredeti történetekkel, életmód- és edzéstippekkel, friss videókkal és különleges riportokkal jelentkező legfrissebb hazai kerékpáros magazin, a WeLoveCycling.hu, amelynek olvasói a biciklis világ minden láncszeméről, a hobbitekeréstől a versenysportig egyaránt tájékozódhatnak. A WeLoveCycling indulása alkalmából rendezett extrém bicikliversenyen sztárok csaptak össze.

WeLoveCycling - Hiánypótló biciklis oldalt indít a Skoda

Trokán Nóra, Till Attila és Puskás Péter a magaslati levegő oxigénhiányos állapotát imitálva mérte össze erejét. Bár Suhajda Szilárd hegymászó és Parti András háromszoros MTB olimpikon idejét nem döntötték meg, a nyertes Puskás Peti maga is meglepődött a teljesítményén, amellyel mindenkit beelőzött.