Bár az elmúlt évek alatt mélyen belénk vésődött a Mi autónk szlogen, az új Suzuki Swift 2017-ben már Japánból érkezik. Az új autó örökölte az előd népszerű karakterét, ugyanakkor a lágyabb, mégis izmosabb megjelenésről a rövidebb, alacsonyabb, szélesebb karosszéria gondoskodik.

Az új Suzuki Swift belső kialakítása is sokat javult, esztétikailag és funkcionálisan egyaránt sokat lépett előre.

Az új Suzuki Swift belső kialakítása is sokat javult, esztétikailag és funkcionálisan egyaránt sokat lépett előre.

A Suzuki Swift 2017 modell sportos beltéri funkcionalitásai közé tartozik többek között az öt fokkal a vezető felé fordított középkonzol, a D alakú kormánykerék, az optimalizált formájú első ülések, de a komfortérzetet tovább fokozza a tágas beltér és a 265 literes csomagtartó, amely akár 579 literesre is növelhető.

Az új Suzuki Swift könnyű és rendkívül stabil felépítésű Heartect platformjának köszönhetően jelentősen megnőtt az ütközőbiztonsága, illetve a jármű össztömege is 120 kg-mal könnyebb, mint a korábbi modellé volt. Mindössze 840 kg.

A Suzuki Swift 2017 kétféle benzinmotorral lesz induláskor elérhető a hazai piacon. Az egyik az 1,0 l-es BOOSTERJET a Balenoból már ismert különösen jó nyomatékkal bíró erőforrás, a másik a kompakt hengerekkel ellátott 1,2 l-es DUALJET, mely átlagosan öt százalékkal gazdaságosabb, mint a kifutó modellé volt.

Az új Suzuki Swift árak egyelőre még nem ismertek, de néhány autócsere és finanszírozási kampány keretében állítólag már 3.150.000 Forinttól a miénk lehet.