Az I-Pace, a Jaguar elektromos autója az első között volt, ami a sportos szabadidő autók között zölden is prémium minőséget kínált.

A két évvel ezelőtt piacra dobott modell gyorsan sikeres lett, és a rövidke idő alatt, mintegy 80 nemzetközi elismerésben részesült. A mostani facelift a hűtőrács dekorációján és a friss keréktárcsákon kívül nem is igazán hozott újat a külsőségekben, sokkal inkább a technológia frissült.

Az elektromos Jaguar továbbra is hozza majd a tőle megszokott prémium minőséget.

Az elektromos Jaguar továbbra is hozza majd a tőle megszokott prémium minőséget.

A 2020-as I-Pace az első, amely a márka palettáján megkapta a Pivi Pro névre keresztelt csúcstechnológiás Infotainment rendszert, de az alapfelszereltség lett az Android és Apple CarPlay támogatás is. Szintén az elektromos Jaguar komfortját hivatott majd javítani az utastéri levegő-ionizálás, melynek szűrőrendszere már a legfinomabb allergéneket is képes felfogni, és melyet már az indulás előtt aktiválhatunk.

A hajtás maradt a bevezető változatnál már jól vizsgázott, együttesen 400 lóerő rendszerteljesítményt nyújtó két villanymotor. Az erőforrások, az alumínium vázszerkezet, a mély tömegközéppont, az összkerékhajtás, mind hozzásegíti az autót a remek menettulajdonságokhoz, melyek akár 4.8 másodperces gyorsulással is párosulhatnak. A Jaguar I-Pace hatótáv továbbra is 470 kilométer körül alakul, ám a töltési időn sikerült tovább faragniuk a mérnököknek. Az elektromos Jaguar ára idehaza nettó 23.771.654 forintról indul, vagyis jó 30 milliós kiadással kell számolnunk, ha a garázsunkban szeretnénk tudni a legújabb vadmacskát.