A tavaly bemutatott BMW Concept Z4 tanulmányautó alapjaira épülő, teljes nevén BMW Z4 M40i First Edition különkiadást először idén augusztusban láthatta a publikum.

Sportos karosszériaarányaival a BMW Z4 cabrio már akkor tudatta mindenkivel, hogy nem átlagos dinamikát képvisel. A roadster hátsó tengelye elé tervezett üléssor, az alacsony súlypont, a tengelyek közötti 50:50 arányú terhelés-elosztás, a széles nyomtávok és a kompakt tengelytávolság egysége kimagasló vezetési élmény előfeltételeit teremti meg.

BMW Z4 cabrio limitált kiadása már első pillantásra tudatja velünk, hogy nem átlagos technikáról van szó.

BMW Z4 cabrio limitált kiadása már első pillantásra tudatja velünk, hogy nem átlagos technikáról van szó.

A 340 lóerős, soros hathengeres benzinmotorjával, elektronikusan állítható lengéscsillapítókkal dolgozó ültetett sport-futóművével, a BMW M sport fékrendszerrel és a hátsó tengelybe integrált differenciálművel minden szempontból megfelel a vele szemben támasztható elvárásoknak.

A BMW Z4 cabrio mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, és a hivatalos adatok szerint az átlagos fogyasztás is 7.5 liter alatt tartható. Persze nyilván komoly mazochistának kell lenni a gázpedálon, hogy egy ilyen autóban ezt valóban hozzuk is.

Az új generációs Z4 sorozat normál pici változatai egyébként háromféle erőforrással lesznek majd elérhetőek. Mint kiderült az M40i BMW M Performance soros hathengeres erőforrása, hasonlóan a limitált kiadáshoz, szintén 340 lóerőt tud majd leadni, az sDrive30i 258, míg a BMW Z4 sDrive20i 197 lovas változattokkal lehet majd a miénk. Mindhárom benzinmotor erejét és forgatónyomatékát egy nyolcfokozatú Steptronic Sport sebességváltó továbbítja a kerekek felé. Az új BMW Z4 bevezetése 2019 tavaszán veszi kezdetét.