Néhány héttel a széles körűen modernizált Octavia bemutatkozását követően a kínálatban máris megjelent a sorozat csúcsmodellje, a Skoda Octavia RS 2017. Dinamikus karakterét orrkialakítása, átdolgozott hátulja és sportos hangulatú utastere emeli ki még jobban.

Alapkivitelében a Skoda Octavia RS 2017-ben 2.0 TSI hatfokozatú manuális sebességváltóval készül.

Alapkivitelében a Skoda Octavia RS 2017-ben 2.0 TSI hatfokozatú manuális sebességváltóval készül.

Az új Skoda Octavia RS Limousine és Kombi kivitelben áll majd rendelkezésre, mindkét karosszériaváltozatában két négyhengeres motorral. Míg a 2.0 TDI dízel az eddigiekkel megegyezően 184 lóerőt produkál, a 2.0 TSI benzines aggregát teljesítménye 230 lóerőre nőtt. Ezzel e modell a Skoda Octavia történetének legerősebb és leggyorsabb sorozatgyártású tagjává lépett elő.

Az elsőkerékhajtású Limousine manuális sebességváltóval álló helyzetből mindössze 6,7 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 250 kilométer/óra. Kombinált üzemanyag-fogyasztása 6,5 liter. Alapkivitelében a Skoda Octavia RS 2017-ben 2.0 TSI hatfokozatú manuális sebességváltóval készül, opcióként pedig a hatfokozatú DSG váltómű is rendelkezésre áll.

A dízelváltozat 7,9 másodperces gyorsulással és 232 kilométer/órás csúcssebesség érkezik. Fogyasztása 4,5 liter. A Skoda Octavia RS 2.0 TDI igény szerint elsőkerékhajtással (manuális vagy hatfokozatú DSG sebességváltóval) vagy összkerékhajtással és hatfokozatú DSG váltóművel rendelhető.