Néhány héttel a széles körűen modernizált Octavia bemutatkozását követően a kínálatban máris megjelent a sorozat csúcsmodellje, a Skoda Octavia RS 2017. Dinamikus karakterét orrkialakítása, átdolgozott hátulja és sportos hangulatú utastere emeli ki még jobban.

Az új Skoda Octavia RS Limousine és Kombi kivitelben áll majd rendelkezésre, mindkét karosszériaváltozatában két négyhengeres motorral. Míg a 2.0 TDI dízel az eddigiekkel megegyezően 184 lóerőt produkál, a 2.0 TSI benzines aggregát teljesítménye 230 lóerőre nőtt. Ezzel e modell a Skoda Octavia történetének legerősebb és leggyorsabb sorozatgyártású tagjává lépett elő.

Alapkivitelében a Skoda Octavia RS 2017-ben 2.0 TSI hatfokozatú manuális sebességváltóval készül.

Alapkivitelében a Skoda Octavia RS 2017-ben 2.0 TSI hatfokozatú manuális sebességváltóval készül.

Az elsőkerékhajtású Limousine manuális sebességváltóval álló helyzetből mindössze 6,7 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 250 kilométer/óra. Kombinált üzemanyag-fogyasztása 6,5 liter. Alapkivitelében a Skoda Octavia RS 2017-ben 2.0 TSI hatfokozatú manuális sebességváltóval készül, opcióként pedig a hatfokozatú DSG váltómű is rendelkezésre áll.

A dízelváltozat 7,9 másodperces gyorsulással és 232 kilométer/órás csúcssebesség érkezik. Fogyasztása 4,5 liter. A Skoda Octavia RS 2.0 TDI igény szerint elsőkerékhajtással (manuális vagy hatfokozatú DSG sebességváltóval) vagy összkerékhajtással és hatfokozatú DSG váltóművel rendelhető.