A Volkswagen Touareg előző két generációjának eladásai globális szinten közel egymillió darabot tettek ki, de a siker ellenére az utolsó nagyobb frissítés óta igencsak elhaladt mellette a világ, és megérett a megújulásra. Persze látták ezt a tervezők is, ezért a VW Touareg 2018-as szériáját gyakorlatilag napjaink összes kütyüjével felvértezték, hogy a dinamika és a méretek adta kényelem mellett már a prémiumkategória technika iránt fogékony vásárlóit is komolyan célba vehessék vele.

Legújabb connectivity megoldásaival, a vezetői segédrendszerek, a kényelem, a világítás és az infotainment technikáknak Volkswagen modell által valaha kínált legszélesebb palettájával érkezik majd az autó. A VW Touareg 2018-tól nagyobb teret, ugyanakkor kisebb saját tömeget biztosít számunkra. Kismértékben szélesebb és hosszabb elődjénél, így az új Volkswagen Touareg méretek kedvezően hatnak a jármű arányaira.

A VW Touareg 2018-as generációja valóban prémium belsőt kapott, és gyakorlatilag napjaink összes kütyüjével felvértezték.

A VW Touareg 2018-as generációja valóban prémium belsőt kapott, és gyakorlatilag napjaink összes kütyüjével felvértezték.

A beltér nagyobb hosszúsága elsősorban a jóval tágasabb csomagtartóban mutatkozik meg, amelynek térfogata 697-ről 810 literre bővült álló hátsó üléssel. A megújult VW Touareg 2018-as piaci bevezetés két V6-os dízelmotorral indul 231 és 286 lóerős teljesítménnyel, majd egyes piacokon a későbbiekben egy V6-os benzines 340, és egy V8-as 421 lovas turbófeltöltésű dízel változat is színre lép. Az újdonságnak számító 270 lóerős plug-in hibrid egyelőre csak Kínában lesz kapható, európai bevezetésének időpontja még nyitott.