Az Opel Combo eddig is kiemelkedő praktikummal büszkélkedhetett, de a rüsselsheimiek most végre mozgáskorlátozott társaink utazására is megoldást kínálnak. A gépjármű akadálymentesítése nagyszerűen segíti a kerekesszékes szállítás feladatát, illetve az aktív, és a lehetőségek szerinti független életmódot.

A kerekesszék szállító autó vevői választhatnak az Opel Combo standard 4,40 méteres vagy az XL 4,75 méteres hosszúságú változata között, akár öt ülőhely és egy 1,5 m hosszú, 1,45 m magas, és 85 cm széles kerekesszék helyigényével is. A kerekesszék szállító autó raktérajtajának felnyitásával egy elektromosan mozgatható rámpa hozzáférést biztosít a jármű hátsó részéhez, melynek segítségével mozgáskorlátozott utastársunk is kényelmesen el tud helyezkedni.

A gépjármű akadálymentesítése nagyszerűen segíti a kerekesszékes szállítás feladatát.

A gépjármű akadálymentesítése nagyszerűen segíti a kerekesszékes szállítás feladatát.

Biztonságát elektromos és mechanikus övvisszahúzóval ellátott hárompontos övek biztosítják, de természetesen a kerekesszék rögzítése az autóban szintén megoldott. A kerekesszék szállító autó többek között olyan vezetéstámogató- és biztonsági rendszereket is felvonultat még, mint a sebességtartó-automatika, a gyalogos felismerés, a sávtartó asszisztens, az automatikus vészfékezés, vagy éppen a közlekedési tábla felismerő rendszer. Erőforrások tekintetében benzin- és dízelmotorokkal, öt és hatfokozatú kézi, illetve egy nyolcfokozatú automatával választható, így az Opel kínálatában eladó átalakított autók mozgássérülteknek valóban kiváló alternatívát jelenthetnek.