A VW Caddy nem véletlenül egyik legsikeresebb modellje kategóriájának. A különböző változatok már-már végtelen kombinációs lehetőségével szinte minden igényünket kielégíthetjük, nem számít, hogy személyszállításról vagy éppen áruszállításról van szó.

A takarékos és környezetbarát VW Caddy TGI, vagyis a gázos kiadás pedig szinte minden modellváltozathoz elérhető. A németek szerint a kategóriájában a legjobb értéket teljesítve, sűrített földgázzal akár 610 kilométert tehetünk meg vele, míg a Maxi változat már 760 kilométeres útra is képes egy feltöltéssel. Ezeket a távokat könnyedén teljesíti speciális gázhajtásának köszönhetően.

A VW Caddy TGI Maxi változatával állítólag már 760 kilométert is megtehetünk egy feltöltéssel.

A VW Caddy TGI Maxi változatával állítólag már 760 kilométert is megtehetünk egy feltöltéssel.

Normális esetben a VW Caddy TGI BlueMotion modellben a kvázi-monovalens gázhajtás, a jármű benzintartályában tárolt ólmozatlan szuperbenzint csak indításkor és a motor bemelegedési fázisában használja mínusz 10 Celsius-fok alatti hőmérsékleten. Továbbá ez a benzintartalék biztosítja a jármű mozgásképességét abban az esetben is, amikor gázzal már nem tudnánk elérni valamelyik CNG töltőállomást. A technológiának köszönhetően vegyes ciklusban a VW Caddy TGI fogyasztás 4,1 kg, a Maxi esetében pedig 4,3 kg 100 kilométerenként.

A földgázpalackok kapacitása 26, illetve a nagyobb változat esetében 37 kg gáz tárolására ad lehetőséget. Köszönhetően a padló alá beépített palackoknak, a VW Caddy TGI csomagterét akár 3 200 literig növelhetjük, ami a Maxi esetében már 4 300 literes rakteret jelent.

A gázpalackok egyébként egy 1,4 literes TGI motort szolgálnak ki, ami egy új fejlesztésű TSI benzinmotoron alapul, és amelyet már a tervezési fázisban a sűrített földgázzal való üzemeléshez igazítottak. Változtattak a hengerfejen, a szelepvezérlésen, a forgattyús hajtóművön, a dugattyúkon, a hüvelyeken és a szelepeken is, de a fejlesztők a motorvezérlést, a katalizátort és a turbófeltöltőt szintén a gázüzemhez kalibrálták.

A VW Caddy TGI motor legnagyobb nyomatéka 200 Nm, amelyet az 1500-3500 percenkénti fordulatszám-tartományban fejt ki, míg legnagyobb sebessége 174 km/óra kézi sebességváltóval, valamint 172 km/óra a DSG váltóval.

Az új VW Caddy TGI ár a bevezető időszakban a hatsebességes kéziváltós áruszállító kivitel esetében bruttó 6.553.200 forintról indul, míg a személyszállító kombi változat 6.539.030 forinttól érhető el. Az áruszállító VW Caddy TGI ára a Maxi esetében Áfával együtt 7.292.340 forintnál kezdődik.