Határozott vonalak jellemezik az új Audi Q2-t, magasra emelt, nyolcszögletű hűtőrácsa és nagyméretű légbeömlő nyílásai gondoskodnak határozott fellépéséről. Különösen szembetűnő enyhén ereszkedő tetővonala, míg hátul a hosszú tetőlégterelő és alsó védőlemezt formázó diffúzorbetét gondoskodik a hasonlóképpen dinamikus lezárásról.

Magassága 1,51, szélessége 1,79 méter, karosszéria-túlnyúlásai pedig 4,19 méteres hosszúsága és 2,60 méteres tengelytávja mellett kimondottan rövidnek hatnak. Kompakt méreteivel az új Audi Q2 csaknem minden parkolóhelyre befér, az 1.0 TFSI motorral és manuális sebességváltóval szerelt változat pedig mindössze 1205 kilogrammot nyom.

Az új Audi Q2 infotainment rendszerei mellett természetesen további csúcskategóriás vezetést segítő és biztonsági megoldásokat kínál már akár alap felszerelésként is.

Az új Audi Q2 infotainment rendszerei mellett természetesen további csúcskategóriás vezetést segítő és biztonsági megoldásokat kínál már akár alap felszerelésként is.

A új Audi Q2 akár öt személy számára is kényelmes helyet kínáló utastérrel rendelkezik. Négy ajtaja nagy szögben nyílik, a körkörös kilátás kiváló, miközben a vezető és az első utas kimondottan sportos üléspozícióban foglalhat helyet. A Q2 csomagtartója 405 literes, de a hátsó ülés lehajtásával egészen 1050 literig bővíthetjük, további extraként pedig elektromos mozgatású csomagtérajtó és három részre osztott hátsó ülés is rendelkezésünkre állhat.

A Q2 kezelése egyszerű és ergonomikus. Magasan a műszerfalra épített MMI képernyője az alapkivitel része. Az infotainment-kínálat csúcsán az MMI Navigációs rendszer plusz áll, amelynek kezelése menüstruktúrájának és kezelő-érintőfelületének köszönhetően már önmagában is szórakozás. Épp ilyen magától értetődő a természetes hangvezérlés és az integrált MMI-kereső használata, ahol többnyire csupán néhány írásjel megadása is elegendő a kívánt eredményhez. Az új Audi Q2 infotainment rendszerei mellett természetesen további csúcskategóriás vezetést segítő és biztonsági megoldásokat kínál már akár alap felszerelésként is.

Az Audi összesen hatféle, három TFSI és három TDI erőforrással kínálja Q2 modelljét. A palettájának legkisebb benzines tagja az 1.0 TFSI, amely 116 LE teljesítményt és 200 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. Ezt követi a 150 lóerős 1.4 TFSI, aminél az S tronic sebességváltóval az átlagfogyasztást már 5,2 liter körülire is kihozhatjuk. A benzines csúcsmotor pedig a 190 lóerős 2.0 TFSI.

A Q2 csomagtartója 405 literes, de a hátsó ülés lehajtásával egészen 1050 literig bővíthetjük, további extraként pedig elektromos mozgatású csomagtérajtó és három részre osztott hátsó ülés is rendelkezésünkre állhat.

A Q2 csomagtartója 405 literes, de a hátsó ülés lehajtásával egészen 1050 literig bővíthetjük, további extraként pedig elektromos mozgatású csomagtérajtó és három részre osztott hátsó ülés is rendelkezésünkre állhat.

Az új Audi Q2 dízel belépőjeként az erőteljes, 1,6-os 116 lóerős négyhengeres szolgál, míg a csúcsot itt a 2.0 TDI jelenti, amely két teljesítménylépcsőben is kapható. Elsőkerék-hajtással és 150 lóerős teljesítménnyel, illetve 190 lóerővel és quattro összkerékhajtással valamint S tronic sebességváltóval. Az Audi mindegyik motorhoz hatfokozatú manuális és hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós S tronic sebességváltót is kínál, ami alól csupán az eleve az új fejlesztésű kettős tengelykapcsolós váltóművel készülő 2.0 TDI és 2.0 TFSI kivétel.

A csúcs TDI és a 2.0 TFSI már alapkivitelben a quattro állandó összkerékhajtáshoz csatlakozik, amely az ügyfelek kívánságára – s vonzó belépőként a quattro tulajdonosok világába – immár a 150 lóerős 2.0 TDI aggregáthoz is rendelkezésre áll. Az összkerékhajtás elektronikus szabályozású, tengelykapcsolója alapesetben csaknem teljes egészében az első kerekekre irányítja a forgatónyomatékot, szükség esetén azonban villámgyorsan 50:50 arányban osztja el azt az első és a hátsó kerekek között.

A menetviszonyokhoz alkalmazkodva az új Audi Q2 esetében extraként rendelhető menetdinamikai szabályozórendszer öt üzemmódja közül igény szerint választhatunk, melyek a kormányzás és a sebességváltó, illetve az opcionális csillapítás-szabályozás karakterisztikáit változtatják. Az elektronikus menetstabilizáló rendszer offroad üzemmódjával és közel 15 centiméteres szabadmagasságával pedig terepen is otthonosan mozoghatunk a Q2-vel.

Az új Audi Q2 tulajdonosai számos tekintetben egyéni igényeik szerint alakíthatják ki autójukat. A választott felszereltségi változattól függően az új SUV-modell hangsúlyosan sportos vagy terepes külsővel jelenhet meg. Gyárilag vagy az Audi márkakereskedésekben beszerelve további széles körű lehetőségekkel szolgálnak az egyéni kialakításokra. Ilyenek például a szénszál-erősítésű műanyag (carbon) kiegészítők, az offroad style csomag és a karosszéria különböző részeire készülő dizájnfóliák. Az autó gondosan kidolgozott utasterében szintén számos lehetőség áll az ügyfelek előtt egyéni stílusuk kifejezésére. Az új Audi Q2 megközelítőleg 7.000.000 forintos listaárral indul a kereskedésekben.