Az új Opel Ampera-e valóban felvillanyozó karaktere a maximálisan 360 newtonméteres nyomatéknak köszönhető, miközben az akkumulátor teljesítménye 150 kW, 204 lóerő. Az előzetes adatok alapján GM által gyártott új elektromos autó zöld lámpára éppoly dinamikusan indul majd meg, mint az autópálya gyorsítósávjában.

Az Opel Ampera-e csomagtere akkora, mint a kompakt kategória egy megtermett ötajtós kocsijában.

Az Opel Ampera-e csomagtere akkora, mint a kompakt kategória egy megtermett ötajtós kocsijában.

Az Ampera-e a hírek szerint nulláról 50-re 3,2 másodperc alatt gyorsul fel, előzés közben pedig mindössze 4,5 másodperc alatt növeli a sebességét 80-ról 120 km/órára. Ám nagyon jól beválik az Opel Ampera-e tempós utazásra is, akár 150 km/órás sebességig.

Az ígéretek szerint hatótávja jóval nagyobb a piacon jelen lévő villanyautók többségénél. Mivel pedig laposan, a padló alatt helyezték el a nagykapacitású akkumulátorokat, bőséges hely marad az utasoknak és poggyászuknak is. A csomagtér akkora, mint a kompakt kategória egy megtermett ötajtós kocsijában.

Az Opel tervezőitől megszokott módon a legújabb generációs IntelliLink-Infotainment éppúgy megtalálható az Opel Ampera-e fedélzetén, mint az Opel OnStar. A díjnyertes online- és szolgáltatási asszisztens WLAN-Hotspotja, akár hét mobil végkészüléket képes egyszerre kiszolgálni.