A 3 ajtós karosszériaváltozatra épülő, erőteljes, több mint 210 lóerős motorral felszerelt, nagy teljesítményű új Toyota Yaris az a láncszem, ami Yaris WRC rallyautót összeköti a család már jól ismert, hétköznapi modellkínálatával.

Az új Toyota Yaris frissebb megjelenésűvé és határozottabb kiállásúvá válik, beleértve a Yaris Hybridet is.

Az új Toyota Yaris frissebb megjelenésűvé és határozottabb kiállásúvá válik, beleértve a Yaris Hybridet is.

A Yaris első változata még 1999-ben mutatkozott be, átvéve a Starlet helyét. Most viszont komolyabb megújuláson megy át az autó. A nagyteljesítményű változatot alapul véve a formatervezők az új Toyota Yaris teljes palettájának dizájnjában hasonló módosításokat vezetnek majd be.

A tervek szerint a modell új orrkialakítást kap, megváltozik a hátsó rész stílusa, és az utastér is modernebb lesz. Az esztétikai változásokon túl az új Toyota Yaris friss fejlesztésű, 1,5 literes benzinmotorra cseréli le a jelenlegi 1,3 literes erőforrását, de számos más műszaki változás is várható.

A változások révén az új Toyota Yaris frissebb megjelenésűvé és határozottabb kiállásúvá válik, beleértve a Yaris Hybridet is. A Toyota Yaris hybrid hajtású kisautója egyébként még mindig egyedülálló ajánlatnak számít a B-szegmensben, és ez a változat teszi ki a Yaris európai értékesítésének több mint 40 százalékát. A Magyarországon is kategóriájának előkelő helyén álló modell tavalyi értékesítéseiből egyébiránt 20,4%-ot tett ki a hibridek aránya.