A nyitott középkategóriájú modell akár négy személy számára kínálja az élvezetes autózás intenzív élményét. A felfrissült Audi A5 Cabrio kissé megnyújtott vonalai még inkább kihangsúlyozzák kupé formáját, karosszériaszerkezete pedig a legszilárdabb a vetélytársak között, miközben piaci szegmensének legkönnyebb konstrukciója is egyben. Anyagfelhasználása és könnyűszerkezetes konstrukciója révén 40 százalékkal nőtt torziós merevsége.

Az Audi A5 Cabrio belső térkialakítása és felszereltsége közelít már egy magasabb osztály megoldásaihoz.

Az Audi A5 Cabrio belső térkialakítása és felszereltsége közelít már egy magasabb osztály megoldásaihoz.

Az Audi A5 Cabrio új komfortnyitási funkciót kapott, mely nagyban megkönnyíti a vászontető kezelését. Elegendő röviden meghúzni a kapcsolót, és a tető – 15 illetve 18 másodperc alatt – teljesen automatikusan nyílik és zárul, 50 kilométer/órás tempóig akár menet közben is. Az új Audi A5 Cabrio három motor választékával érkezik a piacra. Egy 2.0 TFSI 252 lóerős, egy 2.0 TDI 190 lóerős, és egy 3.0 TDI 218 lovas verzióval.

A nagy testvér, az Audi S5 Cabrio szintén frissül, de új fejlesztésű 3.0 TFSI erőforrásával már-már önálló kategóriát képvisel. 2995 köbcentiméter összlökettérfogatából a feltöltött hathengeres motor 354 lóerő teljesítményt produkál. A csúcsmodell álló helyzetből mindössze 5,1 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebességét pedig 250 kilométer/óránál határolja az elektronika.

A S5 és az új Audi A5 Cabrio 2017 márciusában érkezik az európai márkakereskedésekbe. Bőséges szériafelszereltségében egyebek mellett a xenon-fényszórók, LED-technikájú hátsó lámpák, a részben bőrkárpitozású ülések, a hét col képátlójú monitorral működő MMI Rádió plusz rendszer, a biztonságiöv-mikrofonok és az Audi pre sense city is megtalálhatók. Az új Audi A5 Cabrio ajánlott fogyasztói ára bruttó 13.324.389,- Ft a 2.0 TFSI kicsit később bevezetésre kerülő 190 lóerős változata esetén, az S5 Cabrio csúcsmodellé pedig 21.572.170,- Ft.