Közel 30 milliós eladásával a Passat a wolfsburgi márka méltán egyik legsikeresebb modellje, és a most megújuló sorozat egy különleges, mindössze 2000 példányban piacra kerülő változattal ünnepelte a felfrissülést.

A Volkswagen Passat Variant 4MOTION R-Line Edition névre hallgató limitált kiadás szürke színe ügyes kontrasztot képez a fekete kiegészítő elemekkel, de ennek ellenére bármennyire is sokat tud az autó, feltűnőnek semmi esetre sem mondható. Persze esetében, nem is a külcsín a meghatározó, hanem az extra felszereltségi szint.

A Volkswagen Passat kombi semmitmondó szürkesége senkit ne tévesszen meg, mivel szinte minden földi jóval felszerelték.

A Volkswagen Passat kombi semmitmondó szürkesége senkit ne tévesszen meg, mivel szinte minden földi jóval felszerelték.

Elől remekbe szabott R-line sportüléseket kapott, a pedálok felülete és a logóval díszített küszöblécek természetesen szálcsiszolt nemesacélból készültek, és hát a lényeg, hogy mindezeken túl a limitált Volkswagen Passat kombi, csaknem minden új technikát már alapkivitelben biztosít.

Többek között ezek közé tartozik a Digital Cockpit nevű digitális műszeregység az üvegfelületű 9,2 colos monitorral és beépített SIM-kártyával, a Discover Pro navigációs rendszer, vagy éppen a Travel Assist technikája. Ez utóbbi vezetői segédrendszerrel a Passat az első autók egyikeként közlekedhet egészen 210 kilométer/óráig részlegesen automatizált vezetéssel. A kormányzás, a fékezés és a gázadás feladatát ekkor egyaránt az autó veszi át, a vezetőnek pedig elég csupán a kezeit a kormánykeréken tartania. A limitáltan megjelenő különleges Volkswagen Passat kombi igény szerint a 240 lóerős TDI, vagy 272 lóerős TSI motorral lesz májustól rendelhető.