Az ingolstadtiak az Audi RS Q8 megtestesülésében hamarosan piacra dobják eddigi legerősebb szabadidő-autójukat. Az igen komoly potencianövelő gép ugyanakkor nem csak külsőségeiben lesz tekintélyt parancsoló, hanem teljesítményében is brutális számokkal bír.

Az Audi RS Q8 4.0 literes V8-asa 600 lóerőt tudhat magénak, és a 100-as gyorsulást is mindössze 3.8 másodperc alatt lerendezi. Nem rossz számok ezek annak fényében, hogy itt gyári verzióról, és tömegét tekintve sem éppen egy pehelysúlyú versenyzőről van szó.

A sportos külső mellé természetesen remek belső társul az Audi RS Q8 esetében is.

A sportos külső mellé természetesen remek belső társul az Audi RS Q8 esetében is.

 

A tempót alapesetben 250-nél fogja meg az elektronika, de akinek ez ki tudja miért nem volna elég, némi felár ellenében akár 305 kilométer/órás sebességgel is izgathatja magát útközben. Az Audi RS Q8 ára sok más finomság mellet már szériában tartalmazza a nyolcfokozatú tiptronic váltót, az összkerékkormányzást és a 22 colos könnyűfém keréktárcsákat.

A technika mellett a változtatható szabadmagasságra és a rövid túlnyúlásokra hivatkozva a gyártó bátran ajánlja terepre is, de még az off-road üzemmód ellenére sem hinnénk, hogy ez a kocsi valóban a sárban érezné magát a legjobban. A belső kidolgozás és felszereltség természetesen az Audinál már megszokott prémium minőség, minden ami ezen a szinten elvárható, és talán az is, amire már semmi szükség.

Az Audi RS Q8 ára az alapmodell esetében 127.000 euróról, azaz mintegy 42 millió forintról indul majd. A márka új uralkodója a tervek szerint 2020 tavaszán érkezik a kereskedésekbe.