A megújult városi terepjáró szintén megkapta a Q modellcsaládra jellemző olyan formai elemeket, mint a Singleframe hűtőrács, vagy éppen a két részre osztott oldalsó légbeömlő, melyek mellett a kiemelt küszöbvonalak még tovább erősítik az Audi terepjáró robosztus mivoltát.

Akár az ötüléses, akár a 7 személyes Audi megvásárlása mellett döntünk, egy remek autót kapunk, mely kitűnően ötvözi a minőséget a praktikus hétköznapi részletekkel. Az új kialakításnak köszönhetően az Audi Q7 SUV hossza 5063 milliméterre nőtt, szélessége 1970, míg magassága eléri az 1741 millimétert.

Akárhonnan is nézzük, az új Audi Q7 2019-ben is rendben van kívül, belül…

Akárhonnan is nézzük, az új Audi Q7 2019-ben is rendben van kívül, belül…

A fejlesztéseknek köszönhetően tovább javult az autó dinamizmusa, és opcionálisan elérhetővé vált az elektromechanikus aktív kanyarstabilizátor is. Az állítható stabilizátorok egyenes haladás mellett csökkentik a karosszéria kimozgását az egyenetlen útfelületen, míg a változó szabadmagasságot kínáló adaptív légrugózás még inkább lehetővé teszi az új Q7-es Audi terepjáró tulajdonságainak érvényesülését.

Bár természetesen itt sem beszélhetünk valódi off-road képességekről, de az alapfelszereltség részét képező quattro összkerékhajtással az aszfaltot elhagyva is jól boldogulhatunk. Az Audi drive select szabályozórendszer hét terepes üzemmódot kínál számunkra, melyekkel tovább finomíthatjuk 4×4 kalandjainkat. Az Audi terepjáró bevezetésekor két dízelmotor közül választhatnak a megrendelők, majd később egy benzines, valamint egy plug-in hibrid is érkezik.