Szokták mondani, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél. Na, ez Toyotáéknál teljesen igaz, mert legyen bármilyen földtől elrugaszkodott is egy koncepciójuk, előbb vagy utóbb megvalósítják azt. Mi több, sikerrel.

Többek között ilyen volt bemutatkozásának idején a Lexus LC 500 sportkupéja, és az új Toyota C-HR is, aztán nem csak hogy megszoktuk, de meg is szerettük ezeket a modelleket. Persze a Toyota GR Super Sport egy teljesen más kategóriát képvisel, hiszen a tervek szerint a hipersportautók ritka és nagyon drága táborát fogja gazdagítani, így még ha valóban lesz is utcai verziója, azzal csak kevesen fognak találkozni.

Az egymillió dolláros kérdés: Mi rejtőzik majd az utcai Toyota GR Super Sport borítása alatt?

Az egymillió dolláros kérdés: Mi rejtőzik majd az utcai Toyota GR Super Sport borítása alatt?

A sorozatgyártású Toyota GR Super Sport ára ugyanis meghaladja majd a bűvös egymillió dollárt, ami azért bárhonnan nézzük is, már egy igencsak jól érezhető összeg bárki pénztárcájának. Persze ezért igazi kuriózumot kapunk, hiszen, ha a tanulmányt vesszük alapul, a 2,4 literes biturbó V6-os középmotor és a Toyota Hybrid System-Racing hajtás 986 lóerős teljesítményt ad majd le.

A karcsú felépítményben nagyon sok szénszálas elemet alkalmaztak, hogy az a lehető legkönnyebb legyen, ugyanakkor az első és hátsó, 13 colos kerekek bőven elegendő tapadási felületet biztosítanak ahhoz, hogy ez a hatalmas erő így is hatékonyan jusson el az aszfaltra. Azt, hogy a Toyota GR Super Sport utcai változatáért mikor állhatunk majd sorba, még nem árulták el, de a versenypályákra szánt kiadás elkészültét 2020 novemberére tervezik.