Iszak Eszter modellként kezdte karrierjét. Számos külföldi fotózáson vett részt, majd jöttek a televíziós munkák. Napjainkban is műsort vezet, de ma már nem feltétlenül csak televízióban, sokszor online, vagy személyesen is. Dolgozik rendezvényeken háziasszonyként vagy moderátori szerepkörben.

– Mikor szerezted meg a jogosítványod?
– Öt éve. Együtt dolgoztam egy autósiskolával, és tőlük kaptam lehetőséget. Mivel a családunkban nem volt autó, ezért a jogsi utáni vágy kimaradt az életemből. Ennél a lehetőségnél gondoltam végig, hogy több munkánál sem ártott volna, ha már megvan, mert például vezetni kellett volna reklámfilmben.

– Könnyen ment?
– A KRESZ csak másodszorra, de a vezetés már simán.

– Mi volt az első autó, amit utána vezethettél?
– Két-három évig csak egy ismerős BMW-jét néhány alkalommal. Arra jó volt, hogy szokjam a forgalmat. Napi szinten csak két éve vezetek.

– Akkor miért?
– Kaptam egy szponzor autót a Hungária körúti BMW Wallis Motor Pest-től, egy Mini Cooper-t. Bementem, megnéztem és első látásra szerelmes lettem, holott korábban soha nem ültem ilyen autóban. Azóta már több modell is volt nálam, a legutolsó a Mini John Cooper Works, ami szerintem zseniális. Már nagyon sok ismerősömnek megmutattam. Többen vezették is, és mindenki imádta. Nemcsak a nők, hanem a férfiak is, pedig sokak fejében élt a sztereotípia, hogy ez egy csajos autó. Kicsit beletapostak a gázba és azt mondták, hogy na, ez tényleg tud menni.

– Hogyan vezetsz?
– Az elején, főleg a családi autó hiánya miatt ez egy nagyon misztikus dolog volt, és meglehetősen féltem, hogy bármi történhet, amikor én irányítok egy ekkora járművet. Ez pár hónapig tartott, ez alatt belejöttem, láttam, hogy megy ez nekem. Azóta sportosan vezetek, állítólag, úgy, mint egy férfi, amit én bóknak veszek.

– A szabályokat betartod?
– Feltétlenül. A férfias vezetés nálam nem a szabályok felrúgásával jár. Nem éri meg kockáztatni. Száguldozni nem szeretek. Tudom, hogy nem lehet 250-nel menni, és az igényem sincs meg rá.

– Ez a kocsi amúgy is feltűnő a külseje miatt, amiben benne ül egy szép és ismert lány. Hogyan viszonyulnak hozzád az úton az autóstársak?
– Van mindenféle: puszi küldés, integetés a pirosnál, de a nagy része pozitív.

– Mit csinálsz, ha szabálytalankodnak veled szemben?
– A barátaim szerint nem túl szép szavakkal reagálok rá. Ki tudok borulni. Szerintem a szabályokat be kell tartani, senki nem állhat mások felett, ezzel akár veszélybe is sodorva őket.

– Ha más ül melletted, idegesít, ha beleszólnak?
– Sokáig éreztem, hogy segítségre szorulok, és akkor jó néven vettem a jó szándékú tanácsokat, de most már tudom, hogy mit miért csinálok. Nem veszélyeztetem mások életét, és különösen odafigyelek a vezetésre, ha anyukám vagy a terhes barátnőm ül mellettem.

– És mi van, ha te ülsz az anyósülésen?
– Mivel másoktól is ezt várom el, nem szólok bele a vezetésbe.

– Mire használod az autót?
– Mini lakásként is funkcionál, ez a másodlagos életterem. Nagyon sok mindent tartok benne, mivel egyik fotózásról, forgatásról, rendezvényről megyek a másikra, és persze nem csak Budapesten, hanem az egész országban.

– Milyen felszereltséget szeretsz benne?
– Csajos dolog, hogy lehet benne a színeket váltani például a visszapillantóban, a kilincsekben. A tolatóradart zseniális találmánynak tartom, azt minden autóba tennék. A hangtechnika minősége számomra nem annyira fontos, bár általában bekapcsolom a rádiót.

– Biztonságban érzed benne magad?
– Igen. Csajos, csinos, sportos, masszív.

– Mi volt a legnagyobb sebesség, amit kipróbáltál vele?
– Eleve nem vagyok sebesség mániás. Nem nagyon voltam vele külföldön, de Németországban a sztrádán a 165-öt kipróbáltam. Annyira kényelmes volt, hogy nem is éreztem a veszélyt.

– Szeretsz vezetni?
– Igen. Kikapcsol, és jó menni vele. Ritkán vezetek éjszaka, de azt is jól bírom, viszont ha fáradt vagyok, nem ülök volán mögé. Pár héttel ezelőtt körbejártuk a Balatont és környékét anyukámmal, az volt az eddigi leghosszabb vezetésem egy nap alatt. Szintén nem túl régen pedig egy hatalmas vihar miatt kellett félreállnom. Na, az nem volt jó élmény.

– Ha nagyon sok pénzed lenne, milyen autót vennél?
– Egy nagyot, amibe beleférnek a bőröndjeim és egy ilyen kicsit, amivel jól lehet parkolni.

– Ha elmész valahova és kiszállsz a Mini Coopered-ből, milyen visszajelzéseket kapsz?
– Azt, hogy ezt nekem találták ki.