A világon eddig eladott közel 16,5 millió VW Polo jól szemlélteti a kisautó sikereit, és várhatóan a mostani, hatodik generáció is jól fog illeszkedni a sorba. Dizájnban semmi extrát nem kaptunk, és a Volkswagen Polo 2017-ben is hozta az anyacégtől már jól megszokott konzervatív külsőt.

Ami viszont lényeges változás, hogy az autó önmagához képest jelentős méretnövekedése vonzó célponttá teheti a kisebb családok részére is. A 4053 mm-es hosszúság és az 1751 mm-es szélesség már jóval nagyobb helyet kínál vezetője és utasai számára, csomagtartója pedig jelentősen, 280-ról 351 literre bővült. Az új Volkswagen Polo 2017-es piaci bevezetése fokozatosan bár, de még ősszel elindul az Euro 6 minősítésű motorokkal.

A Volkswagen Polo 2017-ben már jóval nagyobb helyet kínál vezetője és utasai számára egyaránt

A Volkswagen Polo 2017-ben már jóval nagyobb helyet kínál vezetője és utasai számára egyaránt

Teljesítmény tartományuk kezdetben 65 és 150 lóerő között alakul, és első ízben szerepel a választékban földgázüzemű aggregát, amelynek új fejlesztésű 1.0 TGI erőforrása 90 lóerőt tud majd. A sorozat csúcsmodellje a 200 lóerős VW Polo GTI-ben ölt majd testet, illetve még összesen négy benzin- és két dízelüzemű változat érkezik a palettára. Az új Volkswagen Polo 2017-től egyébként 14 színben, 12 féle felnivel, 14 -18 colos peremátmérőkkel valamint számos egyéb külső és belső optikai variációs lehetőséggel lesz rendelhető. Az új modellről, Volkswagen Polo 1.0 TSI Comfortline tesztünkben olvashattok részletesebben.