A hírek szerint 2018 márciusában már mi is mehetünk a kereskedésekbe a legfrissebb kis bajor SUV-t átvenni. Az új BMW X2 egyértelműen magán hordozza a gyártó stílusjegyeit. A dinamizmus és elegancia összhangját a lekerekített kerékjárati ívek, a látványos kipufogóvégek, a hangsúlyos küszöbtoldatok, az elegánsan lejtő tetőív adják meg igazán. A jellegzetes hűtőrács pedig most először lefelé szélesedik.

A BMW X2 TwinTurbo technológiával felvértezett erőforrásait bevezetéskor egy 190 lovas benzines és két dízel 192 és 231 lóerős változata alkotja majd. A BMW X2 fogyasztás a papírforma alapján 5,9, illetve a gázolajosok esetében 4,8, és 5,3 liter körül alakulhat.

Ahogy azt megszokhattuk a bajoroktól, a BMW X2 belső kidolgozása is hibátlan.

Ahogy azt megszokhattuk a bajoroktól, a BMW X2 belső kidolgozása is hibátlan.

A két dízelmotort már az alapfelszereltség részeként BMW xDrive intelligens összkerékhajtással és nyolcsebességes Steptronic automataváltóval társítják a németek, míg a benzineshez a duplakuplungos, hétsebességes Steptronic automata sportosra hangolt változata jár.

A bajor prémiumgyártó már az alapfelszereltség szintjén prémium minőséggel kényezteti ügyfeleit, de a modellhez természetesen számos saját igényünknek megfelelő extra rendelhető, a sportfutóműtől kezdve az utastér kialakításán keresztül a csúcstechnológiás vezetéstámogató rendszerekig. A BMW X2 ára egyelőre még nem ismert, de külföldi hírforrások 34,000 euró körülire teszik.