A legfeltűnőbb változás talán a megújult hűtőrács és a lökhárító, de a napfénysárga és márványkék árnyalatokkal gyarapodtak a Suzuki Vitara színek is.

Az előző változatból tavaly a Suzuki Vitara S 1.4-es, 4×4-es változatát teszteltük, és már akkor is egyértelmű volt, hogy miért olyan népszerű hazánkban, a mostani frissülés pedig csak tovább javíthat az autón. A belső térben kellemesebb tapintásúra cserélték a műszerfal felső borítását, és a műszercsoportot is újratervezték. A lényeg azonban az új Suzuki Vitara felszereltség bővülésében van. A radaros DSB rendszer kiegészül a sokkal hatékonyabb vezetést támogató szenzorokkal, melyek lézerrel és kamerával felszerelve segítik elkerülni a veszélyhelyzeteket.

A megújuló modellben a frissülő külső mellett a Suzuki Vitara felszereltség bővítésre is nagy hangsúlyt fektettek.

A megújuló modellben a frissülő külső mellett a Suzuki Vitara felszereltség bővítésre is nagy hangsúlyt fektettek.

A két eltérő típusú érzékelő lehetőséget nyújt arra, hogy az új rendszer mind a közelben, mind a távolban bekövetkező eseményekre a megfelelő reakcióidőn belül reagáljon, akár csökkentett látási viszonyok között is. Csökkenő féktáv esetén fény és hangjelzést ad le, pánikfékezés során növeli a fékerőt, míg ütközésveszély fennállásakor automatikusan fékez.

Az új Suzuki Vitara felszereltség a jól bevált adaptív távolságtartást is figyelő tempomat mellett olyan biztonsági megoldásokkal is bővül, mint a holttérfigyelő vagy a sávtartást segítő funkciók. A holttérfigyelő a vezetőt segíti a holttérben elhelyezkedő tárgyakról informálódni, míg a sávtartó asszisztens felméri a helyes haladási sávot és jelzést ad le, ha a vezető elhagyja azt. A Suzuki Vitara felszereltség kínálatában új az RCTA is, azaz az elhaladó jármű mozgását figyelő asszisztens, ami a hátsó keresztirányú forgalmat figyeli, ezzel is megkönnyítve a parkolást.