Az Lexus ES modellcsalád komoly sikereket könyvelhetett el már világszerte, de mindezidáig valahogy elkerülte Európát. A régió eladásainak négy éve tartó folyamatos növekedése viszont úgy látszik más belátásra bírta a céget, és 2018 végétől már mi is kapunk belőle.

A Lexus ES 300h hybrid először a nyugat-európai piacokon jelenik meg, és hozza a cég mai formavilágának minden elemét, melyeket már felfedezhettünk a Lexus LS vagy éppen az általunk is tesztelt Lexus RC 300h esetében egyaránt.

Lexus ES 300h hybrid utastere szintén hibátlan, ahogy azt az évek alatt már megszokhattuk a gyártótól.

Lexus ES 300h hybrid utastere szintén hibátlan, ahogy azt az évek alatt már megszokhattuk a gyártótól.

A nálunk is forgalmazásra kerülő modell egy negyedik generációs, önmagát töltő hibrid hajtásrendszerrel működik alacsony fogyasztással, minimális emisszióval, ugyanakkor tekintélyes teljesítménnyel. A Lexus ES 300h hybrid hajtásrendszere intelligensen párosítja a teljesen új fejlesztésű 2.5 literes, négyhengeres Atkinson-ciklusú benzinmotor és a könnyebb, kompaktabb, mégis nagyobb energiasűrűségű elektromotor erejét.

Lexus ES 300h hybrid összteljesítménye 218 lóerő, kombinált ciklusban mért fogyasztása pedig mindössze 4.7 liter. A sorozatban most először kap helyet a dinamikusabb vezetést és sportosabb dizájnt kedvelőknek az „F Sport” változat is, és szintén ebben a modellben mutatkozik be az aktív biztonsági rendszereket és vezetéstámogató technológiákat kínáló Safety System+ második generációja. Bár jelenleg a Lexus ES 300h ár még nem ismert, de külföldi források alapján a sztenderd kiadás 15-16 millió forint körül várható.