Az új Audi A1 Sportback a felsőkategória színvonalát idéző fejlett infotainment- és vezetői segédrendszereivel valószínűleg továbbra is élen járó lesz a kategóriájában, az új felszereltségi szintek modulrendszerű kialakításának lehetősége pedig már saját ötleteink számára is bőséges teret biztosítanak.

Változtak az Audi A1 méretek is. Hosszúsága 56 milliméterrel 4,03 méterre nőtt, 1,74 méteres szélessége gyakorlatilag változatlan maradt, míg magassága mindössze 1,41 méterre csökkent. A csomagtér már alaphelyzetben is 335 literes, míg lehajtott hátsó üléstámlákkal és tetőig pakolva akár 1090 liter is rendelkezésünkre állhat.

Az új Audi A1 Sportback a felsőkategória színvonalát idéző fejlett infotainment- és vezetői segédrendszereivel valószínűleg továbbra is élen járó lesz a kategóriájában.

Az új Audi A1 Sportback a felsőkategória színvonalát idéző fejlett infotainment- és vezetői segédrendszereivel valószínűleg továbbra is élen járó lesz a kategóriájában.

Az új Audi A1 Sportback palettáján 95 és 200 lóerő közötti TFSI erőforrások sorakoznak majd, amelyekben a turbófeltöltés, a közvetlen befecskendezés és a részecskeszűrő egyaránt az alapkivitelhez tartozik. Mindegyik motorváltozathoz manuális vagy hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós S tronic sebességváltó található a kínáltban, kivételt csupán a 40 TFSI képez, amely eleve hatfokozatú S tronic váltóműhöz csatlakozik.

Az első felfüggesztések MacPherson-rendszerűek, míg hátul kompakt és könnyű kapcsolt lengőkaros megoldást alkalmaztak a tervezők. Opcióként az új A1 Sportback már az Audi Drive Select menetdinamikai szabályozórendszerével is rendelhető lesz, amely négy, az Auto, Dynamic, Efficiency és Individual üzemmóddal teszi lehetővé a vezető számára az autó ideális karakterének alakítását.