A folyamatos modernizálás mellett mindez persze kizárólag annak köszönhető, hogy az állandó frissítések során az itt-ott felmerülő konstrukciós hiányosságok is rendszeresen javításra kerülnek.

Az Opel Movano egyik legnagyobb erénye ugyanakkor sokoldalúsága, illetve a számos munkafolyamatra való gyári kivitel elérhetősége. A kínálatot tekintve egy igazi átalakuló művész, legyen szó az Opel Movano platós, billencs, furgon, vagy éppen kisbusz változatairól.

A Movano speciális kivitelei szinte minden munkafolyamatra alkalmassá teszik a járművet.

A Movano speciális kivitelei szinte minden munkafolyamatra alkalmassá teszik a járművet.

 

A július óta forgalomban lévő harmadik nemzedék gyári karosszéria- és felépítmény-változatai gyakorlatilag pontosan hozzáigazíthatók bármilyen munkaigényhez. Az Opel Movano méretek négyféle hosszúságban és háromféle magasságban állnak rendelkezésünkre, a megengedett legnagyobb össztömeg elérheti a 4,5 tonnát, a raktérfogat a 22 köbmétert, a szállítható személyek száma pedig a 17-et.

Az Opel Movano 2019-es kiadása egyaránt rendelkezésünkre áll a normál, a duplafülkés vagy akár a sima padlóvázas változatban. Míg az első két megoldás elsősorban az egyedi felépítményeknek és az egészen speciális munkaeszközöknek lehet optimális alapja, addig a padlóvázas Movano hátrafelé nyitott, hogy közvetlenül hozzá lehessen férni a raktérhez.

Az Opel Movano műszaki megoldásai a hagyományos, duplafülkés és sima padlóvázas változatban egyaránt rendelkezésünkre állnak.

Az Opel Movano műszaki megoldásai a hagyományos, duplafülkés és sima padlóvázas változatban egyaránt rendelkezésünkre állnak.

A rendkívül gazdag Movano felszereltség tovább javítja a kényelmes felhasználás lehetőségét, hiszen már alapkivitelben megkapjuk hozzá az oldalszél-kiegyenlítést, a távirányítós központi zárat, a LED-es nappali menetfényt, a Bluetooth-kapcsolatú rádiót és USB-csatlakozót is. A speciális munkaigényekhez persze még számos olyan tovább opciót is a rendelkezésünkre áll, mint például a holttér-figyelő a külső tükörben, az átfogó hátratekintő kamerarendszer, – mely gyakorlatilag menet közben is tökéletesen mutatja a jármű mögötti eseményeket , vagy éppen a sávasszisztens.

A megújult erőforrásoknak köszönhetően egy általános Cargo változat esetében az Opel Movano fogyasztása 5.8 és 9.0 liter körül alakul, de ez természetesen a raksúly illetve a felépítmények függvényében változik. A gyáriak ajánlása szerint komolyabb igénybevételre mindenképpen ajánlott a BiTurbo-dízelek használata, melyek a nagyobb teljesítmény és nyomaték mellett alacsonyabb fogyasztást tudnak biztosítani. Egyaránt választhatunk front-és hátsókerék hajtást, az erőátvitelhez pedig automata-, illetve hatfokozatú kézi váltót. Az Opel Movano ára a szükséges kiviteltől függően változik, de a beszálló szint bruttó 7.5 millió körül már alku nélkül is elkapható.