Ízlések és pofonok, de azért olykor jól esik egy kis kikapcsolódás a városi hobbiterepjárók tömegéből, amihez tökéletes alkalmat kínál majd a BMW 2 Gran Coupé.

Az új változat remek arányaival le sem tagadhatná, hogy melyik márkához tartozik, de persze miért is tenne ilyet. A legújabb szépség 4526 mm hosszú, 1800 mm széles, és mindössze 1420 mm magas, ugyanakkor sportos vonalvezetése ellenére a 2670 milliméteres tengelytávnak köszönhetően mégis elegendő utasteret biztosít, amit ráadásul kiválóan egészít ki a 430 literes csomagtér.

BMW 2 Gran Coupé nemcsak remek külsőt kap a magasabb osztálytól, hanem felszereltségében is sokat lehoz a kompaktok közé.

BMW 2 Gran Coupé nemcsak remek külsőt kap a magasabb osztálytól, hanem felszereltségében is sokat lehoz a kompaktok közé.

A 2020 márciusában szalonokba kerülő elsőkerék-meghajtású BMW 2 Gran Coupé a hírek szerint, a már ebben az évben megérkező új 1-essel kerül majd azonos padlólemezre.

Kezdetben háromféle erőforrás közül választhatunk, mely közül a belépő szinten a BMW 218i Gran Coupé található egy háromhengeres benzinmotorral és 140 lóerővel, majd ezt követi a BMW 220d Gran Coupé egy kétliteres négyhengeres 190 lovas dízellel, illetve a csúcsváltozat, a BMW M235i xDrive Gran Coupé, ami a legerősebb négyhengeres erőművet kapta meg a maga mintegy 306 lóerő maximális teljesítményével.

A csúcsmodell mindössze 4,9 másodperc tudja be nulláról a százat. Bár a hazai piacra még nincs beárazva az autó, a németországi kereskedésekben az alap 31.950, a dízel 39.900, a csúcsváltozatú BMW Gran Coupé pedig 51.900 eurótól indul, amit aztán az öt felszereltségi szinttel és egyéb extra igényeinkkel bőven csinosíthatunk majd fölfelé.