Nem vitás, hogy napjainkra már egyetlen gyártó sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ne legyen jelen az elektromos autók piacán. Természetesen a dél-koreaiak is próbálnak egyre nagyobb szeletet magukévá tenni, amihez termékoffenzívájuk következő állomása az elektromos Hyundai Kona lesz.

Formás kis hátsórészt kapott a Hyundai Kona, mely jelenleg háromféle motorváltozattal van jelen a hazai piacon.

Az izgalmas kis autó jelenleg háromféle motorváltozattal van jelen a hazai piacon. Benzinesből elérhető a Hyundai Kona 1.0 T-GDI és 1.6-os T-GDI, illetve az gázolajosból a szintén 1.6-os CRDI, melyek típustól függően választhatók kettő és négykerékhajtással egyaránt.

Az elektromos Hyundai Kona esetében nem pusztán egy új modellről van szó, úgy tűnik a gyártó egy magasabb szintre is szeretné emelni a villanymotoros technológiáját, és mivel ehhez a most futó Hyundai Ioniq EV alapja már nem volna elegendő, egy teljesen új platformra építi az autót.

A külső fényezéshez igazodó belső dizájn elemeket az elektromos Hyundai Kona esetében is ügyesen alkalmazták.

A külső fényezéshez igazodó belső dizájn elemeket az elektromos Hyundai Kona esetében is ügyesen alkalmazták.

Az egy feltöltéssel megtehető hatótávolságot 390 kilométerre tervezik, és bár a gyári adatok és a valóság jellemezően köszönőviszonyban sem szokott lenni egymással, még egy megközelítő érték esetén is komoly pozíciót vívhat ki magának az elektromos Hyundai Kona. Jól tükrözi a cég irányváltását, hogy 2020-ig még újabb 15 hibrid, plug-in hibrid, tisztán elektromos, illetve üzemanyagcellás kiadást próbál bevezetni. Ezek közül 10 modellt terveznek az európai piacoknak is vásárlóbaráttá tenni.