Határozott fellépés és sportosan feszülő vonalak: az Audi A7 Sportback 2018-as változata minden szempontból maga a dinamizmus. A kupé 4969 mm hosszú, 1908 mm széles, tengelytávolsága 2926 mm, magassága mindössze 1422 milliméter, miközben csomagterének befogadóképessége akár 1390 is literre növelhető.

Az új Audi A7 Sportback negyvennél is több vezetői segédrendszert kínál a vezető tehermentesítésére. A jármű a környezetét a felszereltség függvényében akár öt radarral, öt kamerával, tizenkét ultrahang-érzékelővel és egy lézerszkennerrel felügyeli. Az Audi A7 Sportback első körben a 3.0 V6 TFSI erőforrással lesz rendelhető, a turbótöltéses V6-os motor teljesítménye 340 lóerő, forgatónyomatéka 500 newtonméter.

Az Audi A7 Sportback már egy új formai nemzedéket képvisel, ahol a luxust és a dinamizmust tökéletesen ötvözték, és amit az új A8-ban már tetten érhettünk.

Az Audi A7 Sportback már egy új formai nemzedéket képvisel, ahol a luxust és a dinamizmust tökéletesen ötvözték, és amit az új A8-ban már tetten érhettünk.

A 3.0 TFSI erőforráshoz hétfokozatú S tronic kettős tengelykapcsolós automatizált váltó társul, quattro összkerékhajtási rendszere pedig szükség esetén automatikusan kapcsolja be a hátsó kereket a hajtásba. Ennek is köszönhető, hogy az ötajtós kupé 5,3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára, végsebessége 250 km/óra, fogyasztását pedig mindössze 6,8 liter körülire ígérik. Az új Audi A7 Sportback ár 67 800 euróra lett belőve a német piacon, ahová az első példányok februárban érkeznek meg. A sorozatgyártás megkezdése után nem sokkal további négy- és hathengeres benzin- és dízelmotorokkal is rendelhető lesz a típus.