Egyre népszerűbbé vállnak a vásárlók körében a különböző alternatív üzemanyag-felhasználású járművek, így érthető, hogy majd minden márkánál gőzerővel zajlik a villanyosítás valamilyen formája.

A német prémiumgyártónál az Audi Q5 plug in-hybrid után érkezett az A7-es, és most már az A8-as is kapható konnektorosban.

Az Audi A8 plug-in hybrid változatának induló ára mintegy 36 millió forint körüli összegre várható.

Az Audi A8 plug-in hybrid változatának induló ára mintegy 36 millió forint körüli összegre várható.

Az Audi A8 L 60 TFSI e quattro néven anyakönyvezett modell meghajtásáról egy 340 lóerős hathengeres, közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltős 3.0 literes benzines, és egy 136 lovas villanymotor gondoskodik. Az Audi A8 plug-in hybrid rendszerteljesítménye összesen mintegy 449 lóerőt és 700 Nm nyomatékot biztosít majd számunkra, ami így továbbra is könnyűszerrel szentesítheti az autó tekintélyét az utakon.

A maximális sebességet 250 km/órában határozták meg 4.9 másodperces 0-100-as gyorsulással, miközben az átlagos fogyasztás állítólag már 2.5 liter körül kihozható. Az emissziómentes hajtást a csomagtér alá elhelyezett 14,1 kWh kapacitású akkumulátor biztosítja, mellyel a tisztán elektromos A8 plug-in hybrid hatótávot 46 kilométerre ígérik, és ami szerencsés esetben a napi szintű városi használatra akár még elegendő is lehet.

Az akkumulátorral elérhető végsebesség 135 kilométer/óra, a gyalogosokra pedig a 20 km/órás sebesség eléréséig már egy hanggenerátor vigyáz, amely csak a sebesség fokozatos növekedésével arányosan halkul le. A 109 ezer eurós, azaz mintegy 36 millió forint körüli alapáron érkező Audi A8 plug-in hybrid Németországban már előrendelhető.